r
Nosalty Logó

Répatorta-muffin illatos mázzal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatorta-muffin illatos mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

12 muffinhoz

mázhoz

Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

12 muffinhoz

mázhoz

Összesen 2563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

12 muffinhoz

mázhoz

Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1848 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    158.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    4644 micro
  • β-karotin
    11089 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 2563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    489 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

12 muffinhoz

mázhoz

Elkészítés

12 muffinhoz

  1. Az egész tojásokat keverjük habosra a nyírfacukorral.
  2. Az alaposan megmosott citrusok héját reszeljük le.
  3. Adjuk a "cukros" tojásokhoz a reszelt citrom-, és narancshéjat, a joghurtot és az olajat, és keverjük össze.
  4. A száraz anyagokat vegyítsük el. Forgassuk össze a reszelt sárgarépával, végül keverjük hozzá a folyékony hozzávalókhoz.
  5. A tésztával töltsük meg a szilikon muffin formák mélyedéseit, és toljuk 25 percre 200 fokra előmelegített sütőbe.

mázhoz

  1. A mázhoz keverjünk össze 100 g mascarponét és 30 g nyírfacukor port fél narancs levével és 1 teáskanál narancsvirágvízzel.
  2. A kihűlt muffinok tetejét kenjük meg az illatos mázzal.
  3. Tálaláskor díszítsük a tetejét reszelt narancshéjjal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 18402
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta muffin formában. A narancsvirágvíztől illatos máz teszi különlegessé. Könnyen elkészíthető húsvéti finomság, amit cukorbetegek is fogyaszthatnak.:-)

Hozzávalók

12 muffinhoz

mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!