Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyusziváró répás muffin

Nyusziváró répás muffin
Nyusziváró répás muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiamnak akartam valami "Húsvéti előzetest" sütni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát lereszeljük (én "gyufára" gyalultam, így meglátszottak a muffinban a répaszálak), a narancsot zöldséghámozóval (hogy szép vékony legyen) meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk a héját, a levét kifacsarjuk és a répával együtt egy kis lábasban 0,5 dl vízzel és 5 dkg cukorral 5-10 perc alatt puhára pároljuk. Mikor már alig van leve, akkor jó.
  2. Ha kihűlt a répa, egy keverőtálba tesszük, és az összes többi hozzávalóval jó alaposan kikeverjük.
  3. A muffin sütőformát kibéleljük papírral, és kb. 2/3-ig töltjük a masszával (ebből nekem 18 db normálméretű muffin lett).
  4. A sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt szépen megsülnek majd, ha kihűltek kivesszük őket a formából, és narancssárga, zöld marcipánból apró répákat formázunk, ezzel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 835
elküldve: 4
receptkönyvben: 212
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répás muffin, sárgarépa muffin, muffin húsvétra

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timcsók
Timcsó / Timcsók Sun, 2012-10-21 06:53

Szia, szerintem nyugodtan csináld úgy, csak legyen vékony a répa, hogy átsüljön.
Üdv.: Timi

704
sárgarépa 15 dkg
narancs 1 db
cukor 15 dkg
víz 0.5 dl
finomliszt 30 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
tej 1 dl
tojás 2 db
mazsola 5 dkg
sütőpor 1.5 csomag
rumaroma 10 ml
marcipán 20 dkg