r
Nosalty Logó

Lajos Mari répatortamuffinja

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Lajos Mari répatortamuffinja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A mázhoz

Összesen 907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A mázhoz

Összesen 5439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A mázhoz

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1139 micro
  • β-karotin
    2734 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    300.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3293.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.2 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6834 micro
  • β-karotin
    16406 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 5439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    372 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A mázhoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. Papírkapszlikkal kibélelünk egy 12 csészés muffinformát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A citromot és a narancsot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, aztán hozzákeverjük a mogyorót.
  3. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd 100 g apránként hozzáadott porcukorral félkemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék 100 g porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán a vékony sugárban hozzáöntött olajjal, végül belereszeljük a citrom és narancs héját. Először lazán beleforgatjuk a hab 1/3-át, aztán több részletben, felváltva a maradék habot és a mogyorós lisztet, végül a sárgarépát.
  4. Arányosan elosztva, fagylaltadagolóval vagy két evőkanállal a muffinformába szedjük a masszát, és középső bordamagasságon 25-30 percig sütjük (tűpróba!). A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük a muffinokat, aztán óvatosan lehántjuk róluk a papírtálkákat (hogy a máz majd csinosan lecsoroghasson az oldalukon), és rácsra sorakoztatjuk öket.

A mázhoz

  1. Miközben a muffin sül, a díszítéshez erőteljesen átgyúrjuk a kétféle marcipánt (kezünk melegétől jól formálhatóvá válnak). A narancssárgából ujjnyi vastag rudat sodunk, 12 db 1 cm vastag szeletkét vágunk belőle, majd tenyerünk-ujjaink között, egyik végén elkeskenyedő répaformára sodorjuk, és villával berovátkázzuk őket. A zöld marcipánt vékony lapra nyújtjuk, porcukorba mártogatott almalyukasztóval (vagy gyűszűvel) 24 pici korongot szúrunk ki belőle, aztán levélkéket formázva összecsippentjük őket.
  2. . A mázhoz a citromot kettévágjuk, levét kinyomjuk, átszűrjük. 3-4 ek. citromlét és a porcukrot sűrű krémmé keverjük, „fejjel lefelé” belemártogatjuk a muffinokat, és visszatesszük őket a rácsra. Mielőtt a máz teljesen megkötne, mindegyik muffin tetejére 1 marcipánrépát és két levélkét illesztünk. Hűvös, levegős helyen 2-3 órán át száradni hagyjuk. Lapos tálra sorakoztatva tálaljuk; tejszínhabot kínálhatunk mellé. Jól záródó dobozban sokáig frissen maradó, finom sütemény, amelyet kávé, tea mellé kínálhatunk. Mélyhűthető!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 11345
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 12.

Ajánló

Citrommáz helyett bevonhatjuk a tetejét (100 g) fehér csokoládéval is, amelyet meleg vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztunk, és simára keverünk 1-2 ek. napraforgóolajjal.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A répatorta miniatűr formája, házi készítésű, húsvéti dekorációból, a nagyszerű Lajos Mari konyhájából!

Hozzávalók

A süteményhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!