r
Nosalty Logó

Répatorta fehér csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Répatorta fehér csokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 586 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4694 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 283 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1625 micro
  • β-karotin
    3874 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 586 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5704.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2502 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    624 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3674 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    12997 micro
  • β-karotin
    30993 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2719 micro
Összesen 4694 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    786 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 283 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát lereszeljük, a diót ledaráljuk.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a vaníliás cukorral, a dióval és a sütőporral.
  3. A tojásfehérjékből egy csipet só hozzáadása után kemény habot verünk.
  4. Apránként hozzáadjuk a cukrot a habhoz, majd a géppel tovább verve a tojáshabot, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  5. A gépet lekapcsoljuk, és most már csak kézi habverővel dolgozunk tovább.
  6. A hab tetejére szórjuk a lisztes-diós keverék negyedét, rálocsolunk 1 evőkanál étolajat, rákanalazunk néhány kanálnyit a reszelt répából, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük a habbal a többi hozzávalót.
  7. Újra diós keverék, étolaj és répa, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  8. Kivajazott, kilisztezett, magas falúteflonos tepsibe öntjük a tésztát, majd az előmelegített sütőben 45-50 percig (tűpróbáig) sütjük.
  9. Ha teljesen kihűlt, fehér csokival bevonjuk, vagy porcukorral megszórjuk.
  10. A fehér csokit 2 evőkanál étolajjal gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és a süteményre kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5127
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptkategóriák

Igazi őszi hangulatú sütemény. A színei és a hozzávalók is az őszt idézik. Sárgarépa, dió... Na és a fűszerek illata, ami betölti a konyhát... Eredetileg tortaformában kellene sütni ezt a finomságot, de úgy túl gyorsan elfogyna. Ezért újraszámoltam a hozzávalókat, és magas falú tepsiben sütve nagyobb adagot készítettem. Nagyon sokáig friss és zamatos maradna, ha nem fogyna el olyan gyorsan. 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.