Nosalty Logó

Répatorta zora konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Répatorta zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 1476 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 5910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 326 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7386 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1476 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    333.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6386.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2764 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.5 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    601 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29542 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1961 micro
Összesen 5910 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    687 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citrommázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kerek tortaformát kikenünk vajjal, és kilisztezzük.
  2. A cukrot kikeverjük a tojásokkal, hozzátesszük az olajat, a diót, lisztet, sót, sütőport, fahéjat, reszelt répát, citromhéjat, mazsolát. Összekeverjük, és a tortaformába öntjük.
  3. 60 percig sütjük 170 fokon. Az első 10 percben simán, majd 10 perc után lefedjük alufóliával. Ha letelt a 60 perc, ismét fólia nélkül sütjük aranybarnára.
  4. Ha kihűlt, a citrommázat a tetejére kenjük. Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét.
  5. Citrommáz: a citrom kifacsart levéhez annyi porcukrot adunk, hogy sűrű, krémes állagú masszát kapjunk. Ahogy rákenjük a torta tetejére megszárad.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3185
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Receptkategóriák

Nagyon szkeptikus voltam, mert "Répatorta". Gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Amikor megkaptam ezt a receptet, inkább az egyszerűsége miatt csináltam meg, nem azért, mert répából van. Aztán sütés közben az illat, aztán a csodálatos ízek. Próbáljátok ki, érdemes!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A citrommázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.