r
Nosalty Logó

Répatorta zora konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Répatorta zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 1476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 5910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A citrommázhoz

Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7386 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    333.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6386.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2764 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.5 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    601 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29542 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1961 micro
Összesen 5910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    687 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citrommázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kerek tortaformát kikenünk vajjal, és kilisztezzük.
  2. A cukrot kikeverjük a tojásokkal, hozzátesszük az olajat, a diót, lisztet, sót, sütőport, fahéjat, reszelt répát, citromhéjat, mazsolát. Összekeverjük, és a tortaformába öntjük.
  3. 60 percig sütjük 170 fokon. Az első 10 percben simán, majd 10 perc után lefedjük alufóliával. Ha letelt a 60 perc, ismét fólia nélkül sütjük aranybarnára.
  4. Ha kihűlt, a citrommázat a tetejére kenjük. Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét.
  5. Citrommáz: a citrom kifacsart levéhez annyi porcukrot adunk, hogy sűrű, krémes állagú masszát kapjunk. Ahogy rákenjük a torta tetejére megszárad.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3388
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szkeptikus voltam, mert "Répatorta". Gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Amikor megkaptam ezt a receptet, inkább az egyszerűsége miatt csináltam meg, nem azért, mert répából van. Aztán sütés közben az illat, aztán a csodálatos ízek. Próbáljátok ki, érdemes!

Hozzávalók

A tésztához

A citrommázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...