r
Nosalty Logó

Répatorta ahogy Niki készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Répatorta ahogy Niki készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1853 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    351.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5268.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.3 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22241 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 6897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    451 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A répát meghámozzuk, lereszeljük. A cukrot a tojások sárgájával és az olajjal kihabosítjuk, majd belekeverjük a répát is. A sütőport elvegyítjük a liszttel, és belekeverjük a répás keverékbe.
  2. Hozzáadjuk a narancs és citrom héját, a vaníliás cukrot és a fahéjat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a répás masszához.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleegyengetjük a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Ha kisült, teljesen kihűtjük.
  4. A krémhez a habtejszín kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, narancshéjat, cukrot és a vanília kikapart magját. Ha kihűlt a tészta, megfelezzük, és megtöltjük a fele adag krémmel. A másik felével a tetejét és az oldalát vonjuk be.
  5. A cukormassza alapot elkészítjük a leírása alapján, begyúrjuk, kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát.
  6. A marcipánmasszát megfestjük, kinyújtjuk, és pillangós kiszúróval kiszaggatjuk, majd felragasztjuk a tortára sűrű cukormázzal, amit 2 ek porcukorból és pár csepp vízzel kavarunk ki. Hűtőben tároljuk felhasználásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3087
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni finom torta, és szerintem nagyon illik ebbe az időbe, mert igazi őszies.:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...