r
Nosalty Logó

Répatorta ahogy Niki készíti

Niki44
Répatorta ahogy Niki készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

575
Kalória
8.3g
Fehérje
69.4g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
43g
Víz
63.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
48.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1853 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    351.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5268.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    832.3 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    516.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3021 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22241 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 6897 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    451 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A répát meghámozzuk, lereszeljük. A cukrot a tojások sárgájával és az olajjal kihabosítjuk, majd belekeverjük a répát is. A sütőport elvegyítjük a liszttel, és belekeverjük a répás keverékbe.
  2. Hozzáadjuk a narancs és citrom héját, a vaníliás cukrot és a fahéjat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a répás masszához.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleegyengetjük a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Ha kisült, teljesen kihűtjük.
  4. A krémhez a habtejszín kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, narancshéjat, cukrot és a vanília kikapart magját. Ha kihűlt a tészta, megfelezzük, és megtöltjük a fele adag krémmel. A másik felével a tetejét és az oldalát vonjuk be.
  5. A cukormassza alapot elkészítjük a leírása alapján, begyúrjuk, kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát.
  6. A marcipánmasszát megfestjük, kinyújtjuk, és pillangós kiszúróval kiszaggatjuk, majd felragasztjuk a tortára sűrű cukormázzal, amit 2 ek porcukorból és pár csepp vízzel kavarunk ki. Hűtőben tároljuk felhasználásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Isteni finom torta, és szerintem nagyon illik ebbe az időbe, mert igazi őszies.:)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...