Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Red Velvet muffin

Red Velvet muffin
Red Velvet muffin
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta ki akartam próbálni ezt a red velvet (magyarul vörös bársony) nevű muffint... keresgettem a megfelelő receptet, de egyiknél ez nem tetszett, a másiknál meg hiányzott valami hozzávaló. Végül mégis megtaláltam a számomra tökéleteset! A DessertStyle blogon találtam erre a csodás receptre. Nagyon könnyű elkészíteni és gyors is. :)

Az első adagot Valentin napkor gyártottam, ami nagyon hamar elfogyott. Azután szinte minden 2. héten előkerült.

Szívvel ajánlom mindenkinek. Ez a kedvenc muffinom, és aki eddig megkóstolta, az megszerette.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegíthetjük a sütőnket 180 fokosra, mivel percek alatt összedobható a tészta.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, és simára keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a csipet sóval, ezután hozzáadjuk a margarinos masszához, és alaposan elvegyítjük robotgép segítségével.
  4. A joghurtban elkeverjük az ételfestéket, majd az előbbiekhez keverjük.
  5. Végül a szódabikarbónát egy külön kis pohárban, vagy akár a joghurtos pohárban felfuttatjuk az ecettel, és ezt is belekavarjuk a tésztánkba.
  6. A muffin formákat kibéleljük kis papírkákkal, és megtöltjük a masszával. Nem teljesen teli, mivel sütés közben azért púposodnak. (Kb. 1-1,5 evőkanállal szoktam tenni egy kis kosárkába.)
  7. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
  8. Ameddig a muffinok sülnek, a sajtkrémünket összekeverjük ízlés szerint porcukorral (vegyük figyelembe, ha nem édesített a tejszínhabunk!).
  9. Felverjük a tejszínhabot teljesen szilárddá, és az előbbiekhez keverjük. Ha úgy gondoljuk/látjuk, akkor tegyünk bele egy habfixáló port, és dolgozzuk össze robotgéppel.
  10. Miután a muffinok teljesen kihűltek, a krémet habzsákba töltjük, és szépen feldíszítjük őket. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 460
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Faranus

Mióta szakács: 2013.03.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vörös bársony muffin, tejszínes-krémsajtos muffin, sajtkrémes muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KifLii
KifLii Sun, 2017-12-03 13:58

Szia
Milyen ételfestéket érdemes használni?
Mert amit én használtam, azzal nagyon halvány pinkes lett. Kb 3 evőkanálnyival dominált jobban a barnánál.

1199
finomliszt 25 dkg
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 12 dkg
cukor 30 dkg
tojás 2 db
vanília 1 db
joghurt 2.4 dl
ételfesték 4 kávéskanál
ecet 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
mascarpone 25 dkg
növényi habtejszín 2 dl
porcukor 1 teáskanál
habfixáló 1 csomag