Nosalty Logó

Red Velvet muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Faranus
Red Velvet muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1204 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1204 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2527.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.5 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 4811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegíthetjük a sütőnket 180 fokosra, mivel percek alatt összedobható a tészta.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, és simára keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a csipet sóval, ezután hozzáadjuk a margarinos masszához, és alaposan elvegyítjük robotgép segítségével.
  4. A joghurtban elkeverjük az ételfestéket, majd az előbbiekhez keverjük.
  5. Végül a szódabikarbónát egy külön kis pohárban, vagy akár a joghurtos pohárban felfuttatjuk az ecettel, és ezt is belekavarjuk a tésztánkba.
  6. A muffin formákat kibéleljük kis papírkákkal, és megtöltjük a masszával. Nem teljesen teli, mivel sütés közben azért púposodnak. (Kb. 1-1,5 evőkanállal szoktam tenni egy kis kosárkába.)
  7. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
  8. Ameddig a muffinok sülnek, a sajtkrémünket összekeverjük ízlés szerint porcukorral (vegyük figyelembe, ha nem édesített a tejszínhabunk!).
  9. Felverjük a tejszínhabot teljesen szilárddá, és az előbbiekhez keverjük. Ha úgy gondoljuk/látjuk, akkor tegyünk bele egy habfixáló port, és dolgozzuk össze robotgéppel.
  10. Miután a muffinok teljesen kihűltek, a krémet habzsákba töltjük, és szépen feldíszítjük őket. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 16142
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptkategóriák

Faranus 4 recept

Régóta ki akartam próbálni ezt a red velvet (magyarul vörös bársony) nevű muffint... keresgettem a megfelelő receptet, de egyiknél ez nem tetszett, a másiknál meg hiányzott valami hozzávaló. Végül mégis megtaláltam a számomra tökéleteset! A DessertStyle blogon találtam erre a csodás receptre. Nagyon könnyű elkészíteni és gyors is. :) Az első adagot Valentin napkor gyártottam, ami nagyon hamar elfogyott. Azután szinte minden 2. héten előkerült. Szívvel ajánlom mindenkinek. Ez a kedvenc muffinom, és aki eddig megkóstolta, az megszerette.

Hozzászólások

KifLii

Szia Milyen ételfestéket érdemes használni? Mert amit én használtam, azzal nagyon halvány pinkes lett. Kb 3 ev?kanálnyival dominált jobban a barnánál.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.