Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ravioli tejszínes-fokhagymás szósszal

Ravioli tejszínes-fokhagymás szósszal
Ravioli tejszínes-fokhagymás szósszal
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik nap készítettem bolognais pizzát. A mártásból maradt ki bőven. Úgy gondoltam, hogy ne vesszen kárba, kellene raviolit készíteni, az úgyis rég volt. De nem akartam a szokványos paradicsomszószt hozzá, és ezért lett a fokhagymás szósz.

hozzávalók / 4 adag

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Kicsit hosszadalmas az elkészítés, de megéri.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn) megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, mehet rá az apróra vágott (préselve is jó) fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Rátesszük a húst és addig pároljuk, míg meg nem puhul. Mehet rá az oregánó és a bazsalikom ízlés szerint (én kevésbé intenzív fűszerezést végeztem). Végül öntsük rá a paradicsomszószt. Forr egyet és kész.
  3. Hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tésztát.
  4. A tésztát jó, ha géppel egyformára nyújtjuk, mert akkor egyszerű a dolgunk. Fogjuk az egyik tésztát és egymás mellé halmozzuk az alapot kiskanállal. Hagyunk köztük kb 2-3 cm távolságot. Rátesszük a következő tésztaréteget. A halmok között alaposan lenyomkodjuk, és derelyevágóval elvágjuk. Hogy még biztosabban tapadjon a tészta, villával lenyomkodjuk a széleit. Így esztétikusabb is.
  5. Forró vízben 4-5 perc alatt megfőzzük. Lehet vízgőzben párolni is, de akkor 13-15 perc kell neki.
  6. Elkészítjük a fokhagymás szószt.
  7. Tálaljuk, és a végén megszórjuk parmezánnal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 54 724
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tészta fokhagymás szósszal, ravioli fokhagymás szósszal, bolognaival töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

867
finomliszt 40 dkg
tojás 4 db
olívaolaj 1.5 ek
1 teáskanál
darált pulykahús 20 dkg
sárgarépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 2 dl
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1.5 evőkanál
olívaolaj 1 ek
1 csipet
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg