r
Nosalty Logó

Ratatouille - a francia lecsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ratatouille - a francia lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 424 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 848 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 34 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    3487 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    6387 micro
Összesen 424 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    541 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    796 micro
  • β-karotin
    6975 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    12773 micro
Összesen 848 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    747 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 34 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk, és fölkockázzuk a paradicsomot. Vékony csíkokra szeleteljük a hagymát. Nagyobb kockára vágjuk a paprikát, a padlizsánt és a cukkinit.
  2. Kis lángon 10 percig pirítjuk a hagymát olívaolajon, majd sózzuk, és további 5 percig sütjük, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki.
  3. Közben serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon elősütjük, pirítjuk a paprikát, majd kivesszük a serpenyőből. Ugyanígy járunk el a cukkinivel, majd a padlizsánnal is. (Szükség esetén pótoljuk az olajat.)
  4. Lábosban, olívaolajon néhány percig pároljuk a paradicsomot, cukorral, zúzott fokhagymával ízesítjük, végül hozzákeverjük az összes zöldséget.
  5. Babérlevéllel, kakukkfűvel, bazsalikommal fűszerezzük, és lassú tűzön, lefedve 15-20 percig pároljuk a ratatouille-t. Az utolsó percekben megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 44650
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.

Ajánló

Hidegen, melegen, önálló ételként is fogyasztható, és különféle húsok, halak mellé is jól illik.

Receptkategóriák

A ratatouille a franciák kedvelt padlizsános egytálétele, amelyet gyakran emlegetnek francia lecsóként is. Alapanyagai között a hagyma, paprika, paradicsom ugyanúgy megtalálható, mint a magyar lecsóban, azonban nagyobb kockákra vágott padlizsán és cukkini is gazdagítja. Jellemzője továbbá, hogy a zöldségeket először külön-külön kevés olajon pirítják, csak ezt követően főzik együtt őket. Az ízesítéséről a jellemzően mediterrán ízvilágú fűszerek sora: a bazsalikom, a kakukkfű, a babérlevél és a petrezselyemzöld gondoskodik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek