Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó 9. - tökös-gombás

Lecsó 9. - tökös-gombás
Lecsó 9. - tökös-gombás
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüleimnél a kertben idén rengeteg cukkini és tök termett. Igyekeztünk mindenféle ételben felhasználni, mert egymás után nőttek a szebbnél-szebb tököcskék. A friss lecsóba is került egy kisebb darab, megbolondítva még egy kis gombával is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi szoktunk még 5-6 tojást is beleütni a végén, ill. lehet virslivel is gazdagítani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, legyaluljuk és besózzuk. A paprikát és a hámozott paradicsomot felkockázzuk, a gombát felszeleteljük.
  2. Az apróra vágott hagymát a felkockázott szalonnán megdinszteljük, majd a tűzról lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát.
  3. A gombát hozzátesszük, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kicsavart tököt is, és lefedve pároljuk kb.10 percig.
  4. Ha a tök félig megpuhult, mehetnek bele a paprika- és paradicsomkockák is. Sózzuk vagy ételízesítővel ízesítjük.
  5. Ha elkészült, belekeverjük a zúzott fokhagymát. Kaporral megszórva is lehet tálalni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökös-gombás lecsó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

piakistvanne
piakistvanne Wed, 2010-08-18 21:31

A lányomnak szokása nagyon egyszerűen megoldani egy két dolgot az tökös lecsója csak hagyma ,tök, nagy néha virsli és tojást üt rá és persze olaj,só.Nagyon egyszerű és jó.Azt szokta mondani nem kell mindent túl bonyolitani.

221
közönséges tök 50 dkg
zöldpaprika 1 kg
paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 1 db
füstölt szalonna 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
gomba 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint