r
Nosalty Logó

Cukkinis lecsós csirkemáj

bebe74
Cukkinis lecsós csirkemáj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

298
Kalória
24.7g
Fehérje
10.6g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
300.6g
Víz
460g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    300.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4387 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1769 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2229.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    901.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13317 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2460 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    280 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    5306 micro
  • Lut-zea
    4846 micro
Összesen 893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    473 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, és kb 2 cm-es darabokra vágjuk. A zöldségeket szintén ekkorára, a vöröshagymát pedig apróra.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a májat, és "fehéredésig" pirítjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zöldségeket is (egyszerre).
  4. Elkeverjük, majd lefedve kb 15 percig takarékon összerotyogtatjuk. Ne főjenek szét a zöldségek, amint megpuhult a cukkini, addigra a májnak is jónak kell lennie.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Volt otthon 1 cukkinim, amit mindenképpen fel akartam használni. Tölteni, rántani kicsi volt, tejszínes ételt előtte való nap ettünk, végül a boltban keringve találtam ki, hogy lecsót készítek belőle, amit csirkemájjal dúsítok fel. A végeredmény: maradhat a családi recepttárban.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek