r
Nosalty Logó

Rántott hús sütőben fokhagymás tejföllel

Bjkata
Rántott hús sütőben fokhagymás tejföllel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

697
Kalória
49.2g
Fehérje
47.8g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
159.1g
Víz
231.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2786 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 697 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6100.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2283 mg
  • Nátrium
    2085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    636.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 2786 kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. A húst 8-10 mm vastagságú szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk.
  2. Sóval, borssal vagy ízlés szerinti fűszerkeverékkel beszórjuk a szeleteket. (Ezt a műveletet csak a panírozás előtt végezzük el, mert ha sokáig állni hagyjuk befűszerezve, kiengedi magából az értékes nedvességet, és száraz lesz a hús sütés után.)
  3. A fűszeres szeleteket először lisztbe, utána enyhén sózott tejfölös tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. (A zsemlemorzsába is rakhatunk kevés sót és pirospaprikát.)
  4. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire 2 ek olívaolajat csurgatunk. A hússzeleteket egymás mellé besorakoztatjuk a tepsibe.
  5. 200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük az egyik oldalát a húsoknak, majd megfordítjuk őket, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük. Az utolsó 5 percben megkenjük a szeleteket fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és kicsit még sütjük.
  6. Tálalásig alufóliával letakarva melegen tartjuk a sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40X40

Finom, puha rántott húst a sütőben is készíthetünk minimális olaj felhasználásával. Gyorsabban elkészül, és talán még a mosatlan edény is kevesebb utána! :)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek