r
Nosalty Logó

Rántott hús sütőben fokhagymás tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Rántott hús sütőben fokhagymás tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 697 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2786 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 697 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6100.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2283 mg
  • Nátrium
    2085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 2786 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst 8-10 mm vastagságú szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk.
  2. Sóval, borssal vagy ízlés szerinti fűszerkeverékkel beszórjuk a szeleteket. (Ezt a műveletet csak a panírozás előtt végezzük el, mert ha sokáig állni hagyjuk befűszerezve, kiengedi magából az értékes nedvességet, és száraz lesz a hús sütés után.)
  3. A fűszeres szeleteket először lisztbe, utána enyhén sózott tejfölös tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. (A zsemlemorzsába is rakhatunk kevés sót és pirospaprikát.)
  4. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire 2 ek olívaolajat csurgatunk. A hússzeleteket egymás mellé besorakoztatjuk a tepsibe.
  5. 200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük az egyik oldalát a húsoknak, majd megfordítjuk őket, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük. Az utolsó 5 percben megkenjük a szeleteket fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és kicsit még sütjük.
  6. Tálalásig alufóliával letakarva melegen tartjuk a sütőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 380
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 40156
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, puha rántott húst a sütőben is készíthetünk minimális olaj felhasználásával. Gyorsabban elkészül, és talán még a mosatlan edény is kevesebb utána! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek