r
Nosalty Logó

Rántott csirkemell -fokhagymás tejben pácolva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott csirkemell -fokhagymás tejben pácolva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 597 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2386 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 597 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3768.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 2386 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fél csirkemelleket 3 vékony szeletre vágjuk egy éles késsel. Klopfolni nem kell, mert így finom szaftos marad.
  2. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát, és beletesszük a hússzeleteket.
  3. Jól zárható edényben 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, ha erre nincs időnk, legalább 2-3 órán át hagyjuk pácolódni.
  4. Másnap vagy pár óra múlva lecsöpögtetjük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A szokásos módon bepanírozzuk, lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatva.
  6. Forró olajban mindkét oldalát 5-6 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 57117
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 11.

Ajánló

Burgonyapürével és tejfölös uborkasalátával nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ó hát rántott húst mindenki tud készíteni! Tudom, tudom...De ez annyira finom így, hogy kénytelen voltam beküldeni. Biztos sokan vannak, akik ismerik a fokhagymás tejben való áztatást, de talán vannak olyanok, akik nem. Vagy épp még csak most kezdenek ismereteket szerezni a főzés területén. Nekik ajánlom szívből szeretettel ezt az elkészítési módot.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Bogikám, mi ezer éve így csináljuk:) És nem csak a csirkemellet, hanem a karajt is...puszi

Törölt felhasználó

Ház ebben nem kételkedem.Nagyon finom így ugye?:)

Törölt felhasználó

A legkirályabb:)

kaboszi

ez bizony így van mi is így készítjük már régóta

Törölt felhasználó

...mert így a legjobb....:)

Törölt felhasználó

Kedves Bogi! A húson ezután a pácolás után érezhet? a fokhagymaíz, vagy kevésbé? Üdv, WM

Törölt felhasználó

Nem er?sen,csak kicsit.Inkább azt mondanám leheletnyi fokhagymaízt ad neki.:)))Jól hangzik. De tényleg nem er?s. Üdv:Bogi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek