Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott csirke csipsz-tuninggal

Rántott csirke csipsz-tuninggal
Rántott csirke csipsz-tuninggal
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hallod?! Öcsém, vettem egy olyan erőgépet, ’azze’, ilyen izé, ilyen banki hogyishívjákkal, ’azze’, ilyen okosba, hogy anyám így kezeskedik. Vágod?! Hallod, naggggyon megy, egyet kamillázol, azt 100-on vagyok. Sejted, nem a vége ’azze’, mi?! Kemény… Nagyon lehet vele csapatni. Hallod?! Pályán nyomom neki, előttem valaki púposkodik, csak rákűdöm a refit, azt tolom lefelé a csírát… Ja. Van benne minden, meg rajta, kemény. Ilyen tolatówebkamerázó, meg ez a ’aszás is van benne, azé megy, ez a mondmá’… hogyishíjják. Ja!!!, Csipsztuningos….Na, ilyen csipsztuningom nekem is van, az is nagyon menő. Feltuningolja a rántott okosságokat, na mondmá, azt a tollas izét, amit anyám levesnek is tol. Na, csirke. Az.
Oké, befejeztem ezt a stílust. Szóval ezzel a csipsztuninggal feldobhatsz rántott dolgokat, pl. csirke, gomba, cukkini, tök stb. Tulajdonképpen a zsemlemorzsát váltjuk ki, és a lisztet megvariáljuk, meg másként készítjük elő a húst is, de a gyártási metodika ezen kívül a szokásos, illetve az egészség kedvéért nem olajban fog sülni. Most, hogy így belegondolok tök más, mint a szokásos… 
A gyerekek megperdülnek tőle, mikor kiderül, hogy csipsz van a bundában. Fogunk pl. 8 db csirkecombot. A csont mellett bevágjuk, vagy leszúrjuk őket, mindet kicsit megsózzuk, és beledobjuk egy keverőtálba, öntünk rá annyi tejet, amennyi ellepi, és félretesszük 2 órára. Közben előkapunk 3 mélyebb edényt, amiben bundázni fogunk (ilyen tipmixes, csalós izébe keveredünk, de nyugi, csak a csirkét keverjük bundagyanúba). Az egyikbe beleütünk 4 tojást, 1 dl olívaolajat, 1 tk sót, és felverjük habosra. Egy másikba beleteszünk 20 dkg lisztet, 2 tk sót, 1 tk pirospaprikát és 1 tk borsot. Namost. Ha ínyenc vagy, és máménelenné az, akkor meg lehet bolondítani még pl. 1-2 tk őrölt chilipaprika vagy 1 tk majoranna, 1 tk oregánó, 1 tk rozmaring, 1 tk kakukkfű, de a variációk tárháza olyan széles, mint egy busz. A harmadik edénybe a következők kerülnek, illetve ezeket is szabadon variálhatod. Vagy 1 zacskó valamilyen csipsz, vagy 0,5 zacskó csipsz, 30 dkg kukoricapehely, 20 dkg zabpehely vagy zabkorpa. Ezeket össze kell törnöd apróra. Külön zacskóban húsklopfolóval, vagy ha Dzsekicsenes vagy, akkor a tenyereddel szétütöd. Az eredeti zacsiból vedd ki és egy másikban agyald meg, mert különben a konyha tele lesz csipszrepesszel...
A csirkékről leöntöd a tejet, és mindegyiket megszórod egy csipet sóval. Egyszer megforgatod a lisztes cuccban, aztán bele a tojásba, aztán vissza a lisztes okosságba, aztán megint a tojásba, végül a csipszes morzsalékos morzsába. Jól körbepaskolod. Ezt minden combbal eljátszod. Ha kész, akkor 30 percre félreteszed. Közben a sütőt bekapcsolod 200 fokra, előmelegíted, alsó-felső sütés. Fogsz egy tepsit, az aljára vagy szilikon sütőalátétet teszel vagy sütőpapírt. Rápakolod a csirkéket, és betolod középre 60 percre, közben félidőben egyszer megforgatod. Ennyi.
Csipsztuningos csirke, csinos csomagolásban. Csámcsogjátok!

hozzávalók / 4 adag

A csirkecombhoz

A bundához

ajánlat

A képen további optikai tuning a snidlinges kukorica saláta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkéket késsel átszúrjuk, enyhén megsózzuk, majd ráöntjük a tejet, és 2 órára félretesszük.
  2. 3 mély tálban elkészítjük a bundázás kellékeit.
  3. Az első tálba keverjük össze a lisztet a fűszerekkel és a snidlinggel.
  4. A másik tálba keverjük fel habosra a tojást az olajjal és a sóval.
  5. A csipszet a pelyhekkel tegyük egy zacskóba, és húsklopfolóval törjük apróra (vagy tenyérrel), majd ezeket borítsuk egy 3. tálba.
  6. A csirkéket bundázzuk be a következő sorrendben: liszt-tojás-liszt-tojás-csipsz, majd tegyük őket a hűtőbe 30-40 percre.
  7. Melegítsük elő a sütőt. Egy tepsi aljába tegyünk szilikon sütőalátétet, vagy zsírpapírt.
  8. A csirkéket tegyük a szilikon alátétre, majd toljuk be a sütőbe középre. Süssük 60 percen keresztül, majd félidőnél fordítsuk meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 198
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nemnagykunszt

Mióta szakács: 2011.01.09.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirke, csirke bundában, sült csirke csipszes bundában

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemnagykunszt
nemnagykunszt / Nemnagykunszt Sat, 2011-03-12 17:07

Légkeverést ne használjatok, mert ma kicsit siettem és bekapcsoltam. Konkrétan 1 cm vastag kemény bundája lett... mondjuk ropogni ropog, csak titán fog kell hozzá...

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2011-03-11 21:37

Kedves Nemnagykunszt!

Ne haragudj, nem tudom kihagyni, de az optikai tuningolás elsődleges célja az étvágynövelés vagy pont az ellenkezője? Én már a bundától is jól laknék teljesen. Ki fogom próbálni mindenképp, remek ötlet.

Nemnagykunszt
nemnagykunszt / Nemnagykunszt Sat, 2011-03-12 06:40

Kedves Kicsivik!
Egyik sem :), Az optikai tuningolás fő feladata az, hogy "eladhatóbb" legyen a "késztermék" :)
...a többi egyéb funkció, hogy finom, meg étvégycsökkentő, vagy növelő, az teljesen mellékes...
hogyne, persze :)

1649
tej 0.5 l
csirkecomb 8 db
0 ízlés szerint
tojás 4 db
olívaolaj 1 dl
finomliszt 20 dkg
2.5 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
snidling 2 ek
bors 1 tk
majoranna 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
chili 1 tk
rozmaring 1 teáskanál
tortilla chips 10 dkg
kukoricapehely 30 dkg
zabpehely 20 dkg