Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott borjúláb Big Boss-tól

Rántott borjúláb Big Boss-tól
Rántott borjúláb Big Boss-tól
265 perc / előkészület: 10 perc főzés: 240 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt kezdődött minden! Rántott borjúlábat először tavaly decemberben ettem, eleget téve barátom meghívásának.
Aztán Z barátom meglepett néhány szépen előkészített megtisztított lábbal, hogy itthon is elkészíthessem.
Ki lehet rántani persze egészben is, de akkor egy óriási serpenyőre lett volna szükségem. Ezért ezt a módszert választottam.
Ezt a receptet Z-nek ajánlom szeretettel!
(Ha esetleg találsz benne kivetni valót, nálad v. ott szívesen megismételhetjük!)

hozzávalók / 4 adag

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

ajánlat

Bőségesen citrommal és majonézzel finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lábakat egy jó nagy edényben feltesszük főni.
  2. A főzővízbe tesszük a megtisztított hagymát, fokhagymát és a fűszereket.
  3. Feltesszük főni.
  4. Ha már nem tűzforró, kivesszük a csontokat.
  5. Ezután a lábat, ha szükséges, még sózhatjuk, majd alufólia segítségével még melegen feltekerjük, mint egy piskótát. Persze a fólia csak kívülről vegye körbe.
  6. Ha kihűlt, pár órára, ha lehet egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
  7. Amikor szépen összeállt, szeletelhetjük kb. 1,5 cm-es szeletekre.
  8. A kis korongokat a szokásos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 879
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott marhaláb, előfőzött borjúláb rántva

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Mon, 2012-08-27 11:17

De rég ettem......anno én disznólábból is készítettem,csontozva szintén.Mivel kisebbek,így maximum csak félbe kellett vágnom dermedés után.Majonézzel,tartárral,salátával......nyammmmmmm.Eszembe jutattad,csinálok:)))Köszi

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-09-23 21:11

Emlékszem.Tényleg mindkét recept jó!Nekem tetszik a saláta is.
Egyébként meg ki más tehette volna fel ezt a receptet ide mint ti.
Az hogy véletlenül egymás után került fel...igazán nem gond.
Egyáltalán nem ütik egymást.
Bogi

z1
z1 / z1 Fri, 2011-09-23 16:49

Jó így is.
Meg úgyis.
Meg amúgy is.
Gratula!
Z.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2011-09-23 17:04

Mindkettőtöknek épp most jutott az eszébe elkészíteni.Figyelted a sztorit is?
Jó ez a borjúlábas história.:o)Bogi

z1
z1 / z1 Fri, 2011-09-23 20:35

Te Bogi!
Ugye nem Neked kell elmesélnem, hogy milyen jól éreztük magunkat együtt kb.10 hónappal ezelőtt.
Nekem, egyébként eszembe jutott már máskor is, de mivel az "urad" jelezte a publikálási szándékát a témakörben, eddig visszafogtam magam.
Jelzem, engedélyt kértem rá.
Tőle.
A minap.
Nem szerettem volna, ha plágiummal vádolnak.
Szerintem jó az Övé is, meg az enyém is.
Nem ütik egymást.
Z.

979
borjúhús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl