Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldbab kínai kellel

Rakott zöldbab kínai kellel
Rakott zöldbab kínai kellel
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam egy nagyot, ha már egyszer rakott kelt készítek amúgy is, gondoltam, miért is ne vegyíthetném valamivel! Körülnéztem az oldalon, akkor találtam a rakott zöldbabos recepteket, gondoltam miért is ne lehetne vegyíteni! Annyi, hogy én párolással készítem a zöldbabot!

hozzávalók / 4 adag

A zöldbabhoz

A tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük vagy pároljuk a rizst.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a darált húst fehéredésig, majd hozzáadjuk a sót, pirospaprikát, borsot, majorannát, fokhagymát, kicsit összesütjük, majd felöntjük 2-3 dl vízzel!
  3. Eközben forró vízben megfőzzük a már megtisztított kelkáposzta leveleit (ne sokáig, mert akkor szétfőnek, kb.10-15 percig!).
  4. Egy wok sütőben vagy mélyebb serpenyőbe beleteszünk 1 kanál olajat, erre rápakolunk 2-3 ek vajat.
  5. Amikor felolvadt a vaj, beletesszük a zöldbabot, megfűszerezzük sóval, majorannával és 2 gerezd fokhagymával, és puhulásig pároljuk fedő alatt néha megkevergetve. Ha kell, tegyünk hozzá egy kevés vizet!
  6. Eközben a már megfőtt rizst összekeverjük az elkészült darált hússal.
  7. Egy tepsit kizsírozunk, teszünk bele pár káposztalevelet, erre pakoljuk a rizses hús felét, majd a puhára párolt zöldbab felét. Utána rásimítjuk a maradék rizses húst, néhány karikára vágott kolbászt.
  8. Az egészet beterítjük a maradék káposztalevéllel és a maradék zöldbabbal.
  9. Elkészítjük a szószt a tetejére:egy tálba beleborítjuk a 2 doboz tejfölt, sót, hozzáütünk 2 tojást és a sajtot, végül belereszeljük a fokhagymát. Jól összekeverjük, és mindet rátesszük a rakott egytálételünk tetejére.
  10. Nem kell sokáig sütjük, max. fél óráig (vagy amíg rá nem pirul a sajt).
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 280
elküldve: 5
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lynda

Mióta szakács: 2011.04.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott kínai kel, hússal rakott zöldbab, kolbászos rakott kel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1943
darált sertéshús 1 kg
rizs 1 kg
zöldbab 1 kg
kínai kel 1 db
vaj 2 ek
kolbász 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 350 g
tojás 2 db
tömlős krémsajt 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint