r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab kínai kellel

NS
Rakott zöldbab kínai kellel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A tetejére

1947
Kalória
88g
Fehérje
227.1g
Szénhidrát
74.1g
Zsír
651.4g
Víz
314.2g
Koleszterin
15.1g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldbabhoz

A tetejére

Összesen 1947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldbabhoz

A tetejére

Összesen 7788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldbabhoz

A tetejére

Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    651.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    1194 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 1947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    351.9 g

Zsír

  • Összesen
    296.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9685.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    790 mg
  • Foszfor
    4129 mg
  • Nátrium
    2806 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    908.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    2605.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    682 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3212 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    614 micro
  • β-karotin
    4775 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6465 micro
Összesen 7788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. Megfőzzük vagy pároljuk a rizst.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a darált húst fehéredésig, majd hozzáadjuk a sót, pirospaprikát, borsot, majorannát, fokhagymát, kicsit összesütjük, majd felöntjük 2-3 dl vízzel!
  3. Eközben forró vízben megfőzzük a már megtisztított kelkáposzta leveleit (ne sokáig, mert akkor szétfőnek, kb.10-15 percig!).
  4. Egy wok sütőben vagy mélyebb serpenyőbe beleteszünk 1 kanál olajat, erre rápakolunk 2-3 ek vajat.
  5. Amikor felolvadt a vaj, beletesszük a zöldbabot, megfűszerezzük sóval, majorannával és 2 gerezd fokhagymával, és puhulásig pároljuk fedő alatt néha megkevergetve. Ha kell, tegyünk hozzá egy kevés vizet!
  6. Eközben a már megfőtt rizst összekeverjük az elkészült darált hússal.
  7. Egy tepsit kizsírozunk, teszünk bele pár káposztalevelet, erre pakoljuk a rizses hús felét, majd a puhára párolt zöldbab felét. Utána rásimítjuk a maradék rizses húst, néhány karikára vágott kolbászt.
  8. Az egészet beterítjük a maradék káposztalevéllel és a maradék zöldbabbal.
  9. Elkészítjük a szószt a tetejére:egy tálba beleborítjuk a 2 doboz tejfölt, sót, hozzáütünk 2 tojást és a sajtot, végül belereszeljük a fokhagymát. Jól összekeverjük, és mindet rátesszük a rakott egytálételünk tetejére.
  10. Nem kell sokáig sütjük, max. fél óráig (vagy amíg rá nem pirul a sajt).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Gondoltam egy nagyot, ha már egyszer rakott kelt készítek amúgy is, gondoltam, miért is ne vegyíthetném valamivel! Körülnéztem az oldalon, akkor találtam a rakott zöldbabos recepteket, gondoltam miért is ne lehetne vegyíteni! Annyi, hogy én párolással készítem a zöldbabot!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek