Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rakott zöldség

Sajtos rakott zöldség
Sajtos rakott zöldség
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

1 óra főzés és összeállítás, negyed óra takarítás, miközben sül a sajt:)
 
Laza, ugyanakkor tartalmas kaja, húsmentes, de lehet pár szelet bacont fektetni a közepére/tetejére, ha valakinek hiányzik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucolunk 5-6 sárgarépát (kb. 500 g, közepesek), felkarikázzuk, lehet fehérrépa is, és lehet több is ízlés szerint. Kókuszzsíron elkezdjük a pirítást/párolást, míg a cukkinit és zöldhagymát/tavaszi hagymát megpucoljuk. 4 kis cukkinit (500 g) és kb. 8-10 tavaszi hagymát (100 g) használtam, de lehet több is, kevesebb is.
  2. Közben felrakunk 2 liter vizet forrni, ízlés szerinti sóval, amiben forrás után kb. 15 perc alatt megfő bármilyen tészta. Durum masnitésztát használtam vagy fodros kockát javaslok, egy kiskanál kókuszolaj is mehet a tésztához.
  3. Majd mikor a répa kicsit megpirult, hozzárakjuk a cukkinit, amit kis téglalapokra szeletelünk, tovább pároljuk és pirítgatjuk. A párolás jól megy, ha wokszerű edényünk van fedővel.
  4. Végül mikor a cukkini is kapott egy kis színt, a zöldhagymakarikákat is hozzá lehet szórni, egy két keverés és nagyon rövid párolás/pirítás erejéig. Lényeg, hogy minden zöldség csak annyi párolást-pirítást kapjon, amitől még nem szottyad össze, ne legyen pépes. A fenti sorrendet tartva, nem kell időket méregetni, könnyen látható, melyik mikor éri el ezt az állagot, ami kicsit kemény, de már könnyen rágható, és nem massza. Ezután hozzákeverünk 5 dl tejfölt, és kicsit állni hagyjuk, amíg a tészta megfő.
  5. Ha kész a tészta, mehet egyből a zöldségekre, alaposan elkeverjük, hogy mindenhova jusson a zöldségekből, de közben ne törjük össze. Majd az egészet beleöntjük egy porcelán vagy jénai vagy bármilyen sütőtálba (kb. 5 cm mély és 20x40 cm területű elég lesz).
  6. Tetejére sajtlapokat teszünk (amit szeretünk, én goudát tettem teljes fedésben), és a sütőben, 220 fokon addig sütjük, míg a sajt kicsit megbarnul/érezni a sajt illatát.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x40x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Safi

Mióta szakács: 2018.06.17.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségekkel rakott tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

769
kókuszzsír 1 ek
sárgarépa 500 g
cukkini 500 g
zöldhagyma 5 db
tészta 250 g
tejföl 5 dl
sajt 200 g