r
Nosalty Logó

Sajtos rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Safitron
Sajtos rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    393 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9818 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3609 micro
Összesen 777 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    174.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6587 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2279 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1572.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    663 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1034 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    39272 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    14436 micro
Összesen 3107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucolunk 5-6 sárgarépát (kb. 500 g, közepesek), felkarikázzuk, lehet fehérrépa is, és lehet több is ízlés szerint. Kókuszzsíron elkezdjük a pirítást/párolást, míg a cukkinit és zöldhagymát/tavaszi hagymát megpucoljuk. 4 kis cukkinit (500 g) és kb. 8-10 tavaszi hagymát (100 g) használtam, de lehet több is, kevesebb is.
  2. Közben felrakunk 2 liter vizet forrni, ízlés szerinti sóval, amiben forrás után kb. 15 perc alatt megfő bármilyen tészta. Durum masnitésztát használtam vagy fodros kockát javaslok, egy kiskanál kókuszolaj is mehet a tésztához.
  3. Majd mikor a répa kicsit megpirult, hozzárakjuk a cukkinit, amit kis téglalapokra szeletelünk, tovább pároljuk és pirítgatjuk. A párolás jól megy, ha wokszerű edényünk van fedővel.
  4. Végül mikor a cukkini is kapott egy kis színt, a zöldhagymakarikákat is hozzá lehet szórni, egy két keverés és nagyon rövid párolás/pirítás erejéig. Lényeg, hogy minden zöldség csak annyi párolást-pirítást kapjon, amitől még nem szottyad össze, ne legyen pépes. A fenti sorrendet tartva, nem kell időket méregetni, könnyen látható, melyik mikor éri el ezt az állagot, ami kicsit kemény, de már könnyen rágható, és nem massza. Ezután hozzákeverünk 5 dl tejfölt, és kicsit állni hagyjuk, amíg a tészta megfő.
  5. Ha kész a tészta, mehet egyből a zöldségekre, alaposan elkeverjük, hogy mindenhova jusson a zöldségekből, de közben ne törjük össze. Majd az egészet beleöntjük egy porcelán vagy jénai vagy bármilyen sütőtálba (kb. 5 cm mély és 20x40 cm területű elég lesz).
  6. Tetejére sajtlapokat teszünk (amit szeretünk, én goudát tettem teljes fedésben), és a sütőben, 220 fokon addig sütjük, míg a sajt kicsit megbarnul/érezni a sajt illatát.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2627
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rakott zöldség
Safitron 20 recept

1 óra főzés és összeállítás, negyed óra takarítás, miközben sül a sajt:)   Laza, ugyanakkor tartalmas kaja, húsmentes, de lehet pár szelet bacont fektetni a közepére/tetejére, ha valakinek hiányzik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...