r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta 7. - barna rizzsel

Geleva
Rakott savanyú káposzta 7. - barna rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A káposztához

A pörkölthöz

1150
Kalória
52.7g
Fehérje
49.1g
Szénhidrát
82.8g
Zsír
458.5g
Víz
269.5g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A káposztához

A pörkölthöz

Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A káposztához

A pörkölthöz

Összesen 6899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A káposztához

A pörkölthöz

Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    458.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.3 g

Zsír

  • Összesen
    497.1 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17464.8 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2735 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    790 mg
  • Foszfor
    4788 mg
  • Nátrium
    8766 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    294.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2750.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1865 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 6899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    65 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A káposztához

  1. A rizst megmossuk, és másfélszeres sós, ételízesítős vízben feltesszük főni.
  2. Akis kockáravágottszalonnát kevés olajon megpirítjuk, és rádobjuk a felkockázott hagymát, paprikát, paradicsomot.
  3. Zsírjára sütjük, és rányomunk 1-2 gerezd fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a darált húst állandó keverés közben, fehéredésig sütjük, megszórjuk fűszerpaprikával, átkeverjük.
  5. Megfűszerezzük sóval, borssal stb., és kevés vizet aláöntve pároljuk. A vége felé rányomjuk a maradék fokhagymát, utánaízesítünk, és készre főzzük.A szaftjából a tejfölhöz keverünk valamennyit, hogy ízesítsük vele.
  6. A káposztát csak akkor mossuk meg, ha nagyon savanyú vagy sós.
  7. Kivajazott jénai edénybe (vagy tepsibe) tesszük a káposzta 1/3-át, meglocsoljuk kevés tejföllel. Egy sor rizst terítünk rá, majd erre a pörkölt felét. Aztán megint káposzta, tejföl, rizs, pöri és a végén a maradék káposzta.
  8. Bőven meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és lefedve sütjük, míg a sajt szépen rápirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x10

Egy alkalommal eltúloztuk a savanyú káposzta mennyiségét más ételhez, és maradt főtt barna rizs is előző napról. Ebből jött az ötlet, hogy így is megpróbálom. Azóta csak így készítem. A barna rizs amúgy is kedvelt a családban, jellegzetes ízével különösen finom ízvilág tárult elénk. :)  A káposztát én nem szoktam elősütni vagy -főzni. Így kellemesen puha, de ropogós marad. Ha olyan sajtunk van, ami hamarabb pirul (már jártam így), félidőben tegyük csak rá.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek