r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta 7. - barna rizzsel

Geleva
Rakott savanyú káposzta 7. - barna rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A káposztához

A pörkölthöz

1150
Kalória
52.7g
Fehérje
49.1g
Szénhidrát
82.8g
Zsír
458.5g
Víz
269.5g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A káposztához

A pörkölthöz

Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A káposztához

A pörkölthöz

Összesen 6899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A káposztához

A pörkölthöz

Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    458.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.3 g

Zsír

  • Összesen
    497.1 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17464.8 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2735 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    790 mg
  • Foszfor
    4788 mg
  • Nátrium
    8766 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    294.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2750.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1865 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 6899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    65 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A káposztához

  1. A rizst megmossuk, és másfélszeres sós, ételízesítős vízben feltesszük főni.
  2. Akis kockáravágottszalonnát kevés olajon megpirítjuk, és rádobjuk a felkockázott hagymát, paprikát, paradicsomot.
  3. Zsírjára sütjük, és rányomunk 1-2 gerezd fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a darált húst állandó keverés közben, fehéredésig sütjük, megszórjuk fűszerpaprikával, átkeverjük.
  5. Megfűszerezzük sóval, borssal stb., és kevés vizet aláöntve pároljuk. A vége felé rányomjuk a maradék fokhagymát, utánaízesítünk, és készre főzzük.A szaftjából a tejfölhöz keverünk valamennyit, hogy ízesítsük vele.
  6. A káposztát csak akkor mossuk meg, ha nagyon savanyú vagy sós.
  7. Kivajazott jénai edénybe (vagy tepsibe) tesszük a káposzta 1/3-át, meglocsoljuk kevés tejföllel. Egy sor rizst terítünk rá, majd erre a pörkölt felét. Aztán megint káposzta, tejföl, rizs, pöri és a végén a maradék káposzta.
  8. Bőven meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és lefedve sütjük, míg a sajt szépen rápirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x10

Egy alkalommal eltúloztuk a savanyú káposzta mennyiségét más ételhez, és maradt főtt barna rizs is előző napról. Ebből jött az ötlet, hogy így is megpróbálom. Azóta csak így készítem. A barna rizs amúgy is kedvelt a családban, jellegzetes ízével különösen finom ízvilág tárult elénk. :)  A káposztát én nem szoktam elősütni vagy -főzni. Így kellemesen puha, de ropogós marad. Ha olyan sajtunk van, ami hamarabb pirul (már jártam így), félidőben tegyük csak rá.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...