Nosalty Logó

Rakott palacsinta Évi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott palacsinta Évi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A grízkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1554 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A grízkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6212 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A grízkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 217 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1554 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    304.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1931 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.5 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 6212 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A grízkrémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Először a grízt készítjük el. A tejet a búzadarával és a cukorral sűrűre főzzük, és lefedve félretesszük hűlni. Párszor át lehet keverni.
  2. A palacsinta hozzávalóit kikeverjük, és kisebb palacsintasütőben kisütjük.
  3. Ha a gríz kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a vaníliát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojást is. Érdemes elektromos habverővel csinálni, így gyorsan krémes lesz az egész.
  4. Összeállítjuk a desszertünket: egy hőálló tálat kivajazunk. (Én egy kb. 10 cm magas és 20 cm átmérőjű cserépedényt használtam, ebbe pont belefértek a kisméretű palacsinták, és oldalt körben, majd később a tetején is maradt hely bőven a pudingnak.) Tehát vajazunk, aztán lefektetünk egy tésztát, megkenjük bőven a grízkrémmel, majd palacsinta, vékonyan lekvár, ismét palacsint, gríz, és így tovább az utolsó tésztáig.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt.
  6. A pudingport a tejjel, rummal, cukorral megfőzzük. Ahogy sűrű lesz, azonnal leöntjük vele a palacsintakupacot.
  7. Megszórjuk a mazsolával és a mandulával, majd 20 perc alatt átsütjük. A mandula picit piruljon meg a tetején! :)
  8. Melegen tálaljuk! Szépen szeletelni igazán nem lehet, inkább egy nagyobb kanállal essünk neki, és azzal szedjünk!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16196
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pár évvel ezelőtt a húgom szülinapja alkalmából torta helyett rakott palacsintát kért tőlem, de mondta, hogy ne olyan csokis-diós izé legyen...:)  Igazság szerint csak halvány emlékeim vannak, hogy mit is raktam akkor a palacsinták közé. A gríz és Anyukám savanykás szilvalekvárja biztos volt... Mindenesetre ez a desszert így, ebben a formában is ördögien finom!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Ez valami istenien néz ki! Kb. hány darab palacsintát kell sütni? Persze hülye kérdés, edény méretét?l függ,de azért sacc/kb? :-)

Törölt felhasználó

Szia! Megmondom ?szintén, hogy halvány lila fogalmam sincs, mennyi palacsinta jött ki a fent leírt hozzávalókból... :) Nekem kicsi, kb. 20 centis palacsinták készültek. Ha nagyobb fajta palacsintasüt?d van, ajánlom duplázd meg az adagot. Sac/kb? hááát... 15 - 18 db. Végülis mindegy mennyit csinálsz! Hidd el, nem fog egy falat sem maradni!!! :))))

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki a palacsintád!Nekem is van egy isteni palacsinta-tortám,amit megosztok Veletek. 12 db palacsintát hármasával kell,még üresen feltekerni és a végeit levágni,hogy hengerek legyenek.Ezeket a hengereket 2 cm-es darabokra kell felkarikázni és a csigákat vajazott-lisztezett tepsibe-én a kapcsos karikába-rakosgatjuk egymás mellé.Közben bekapcsoljuk a süt?t 175 fokra -el?melegítjük-.Készítünk egy diókrémet:8 tojás sárgáját jól kikeverjük 18 dkg porcukorral és 16 dkg vajjal,hozzákeverjük a levágott palacsintavégeket és 1o-15 dkg diót.Ezt a krémet ráöntjük a palacsintákra és kb 15-2o percig el?sütjük.A 8 tojás fehérjét 8 dkg cukorral habosra felverjük,belekeverünk 8 dkg sárgabaracklekvárt és az el?sütött krémre rakjuk,majd újabb 15 percig sütjük.Ne ijedjetek meg,magasra feljön,de ha kikerül a süt?b?l "normalizálódik".Nagyon finom melegen is,de ha kih?l ,jobban lehet szeletelni!Egészségetekre!

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki a palacsintád!Nekem is van egy isteni palacsinta-tortám,amit megosztok Veletek. 12 db palacsintát hármasával kell,még üresen feltekerni és a végeit levágni,hogy hengerek legyenek.Ezeket a hengereket 2 cm-es darabokra kell felkarikázni és a csigákat vajazott-lisztezett tepsibe-én a kapcsos karikába-rakosgatjuk egymás mellé.Közben bekapcsoljuk a süt?t 175 fokra -el?melegítjük-.Készítünk egy diókrémet:8 tojás sárgáját jól kikeverjük 18 dkg porcukorral és 16 dkg vajjal,hozzákeverjük a levágott palacsintavégeket és 1o-15 dkg diót.Ezt a krémet ráöntjük a palacsintákra és kb 15-2o percig el?sütjük.A 8 tojás fehérjét 8 dkg cukorral habosra felverjük,belekeverünk 8 dkg sárgabaracklekvárt és az el?sütött krémre rakjuk,majd újabb 15 percig sütjük.Ne ijedjetek meg,magasra feljön,de ha kikerül a süt?b?l "normalizálódik".Nagyon finom melegen is,de ha kih?l ,jobban lehet szeletelni!Egészségetekre!

Törölt felhasználó

Ezt én is ismerem... :) Mondjuk én dió helyett szeletelt mandulát tettem bele...

Hozzávalók

A palacsintához

A grízkrémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek