Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós rakott palacsinta

Diós rakott palacsinta
Diós rakott palacsinta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc palacsintám, nagyon finom és mutatós édesség.

hozzávalók / 10 adag

A palacsintához (40-45 db)

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált diót elkeverjük a porcukorral.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és elkezdjük rétegezni a palacsintákat.
  3. Az első palacsintát megkenjük lekvárral, ráhelyezünk egy üres palacsintát, amit cukros dióval szórunk meg, ismét palacsinta következik, és így folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinta el nem fogy. (A töltelékkel nem spórolunk.)
  4. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a porcukrot és a 2 evőkanál lekvárt.
  5. A tojáshabbal bevonjuk a palacsintatortát, az oldalát is, két evőkanál segítségével a tetejére csúcsokat formázunk.
  6. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Langyosan, felszeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 741
elküldve: 5
receptkönyvben: 207
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mézes Otthon

Mióta szakács: 2012.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott palacsinta, csúsztatott palacsinta, diós-lekváros palacsintatorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

903
tojás 4 db
finomliszt 60 dkg
tej 1.2 l
szódavíz 4 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
dió 40 dkg
porcukor 20 dkg
sárgabaracklekvár 60 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 4 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
1 csipet