Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott káposzta Glaser konyhájából

Rakott káposzta Glaser konyhájából
Rakott káposzta Glaser konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy rakott káposzta variáció. Tálaljuk friss fehér kenyérrel és jó sok tejföllel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.

  2. A káposztát 1 ek forró olajban kb. 5 percig dinsztejük. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük. Felöntjük a leves felével, és lefedve 20 percig pároljuk.

  3. A hagymát apró kockákra vágjuk. A maradék olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst és hagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön további 10 percig sütjük.

  4. A káposzta felét elosztjuk egy kivajazott tűzálló tálba. Rajta elosztjuk a darált húst, majd a maradék káposztával befedjük.

  5. A maradék levest elkeverjük a sűrített paradicsommal, és a káposztára öntjük. Rámorzsoljuk a feta sajtot. Ráöntjük a tejszínnel elkavart tojást.

  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 116
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös rakott káposzta, káposztás egytálétel darált hússal, rakott káposzta feta sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

667
káposzta 500 g
napraforgó olaj 2 ek
zöldség alaplé 100 ml
vöröshagyma 1 közepes fej
darált sertéshús 250 g
sűrített paradicsom 4 dkg
feta sajt 100 g
tojás 1 db
főzőtejszín 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
vaj 1 ek