r
Nosalty Logó

Rakott káposzta Glaser konyhájából

Glaser
Rakott káposzta Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

669
Kalória
41g
Fehérje
23.5g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
408.8g
Víz
245.8g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    408.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4218.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    817.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    910 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A káposztát 1 ek forró olajban kb. 5 percig dinsztejük. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük. Felöntjük a leves felével, és lefedve 20 percig pároljuk.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk. A maradék olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst és hagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön további 10 percig sütjük.
  4. A káposzta felét elosztjuk egy kivajazott tűzálló tálba. Rajta elosztjuk a darált húst, majd a maradék káposztával befedjük.
  5. A maradék levest elkeverjük a sűrített paradicsommal, és a káposztára öntjük. Rámorzsoljuk a feta sajtot. Ráöntjük a tejszínnel elkavart tojást.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy rakott káposzta variáció. Tálaljuk friss fehér kenyérrel és jó sok tejföllel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek