Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolozsvári rakott káposzta

Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta
120 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem volna megtanulni jól elkészíteni ezt az ételt. Többféle receptet hallottam, olvastam, kipróbáltam már. Nekünk ez jött be. Nagyon szeretjük, főleg téli időkben. Én karácsonykor is ezt készítettem töltött káposzta helyett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát egy kis borsikafűvel meghintve, vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Ez körülbelül 20 perc.
  2. Mindeközben a rizst egy kevéske olajon megpirítjuk, majd dupla annyi vízzel felöntjük, megsózzuk és megfőzzük. Ezt is leszűrjük. Kb. 15 perc.
  3. A szalonnát apróra vágjuk, felkockázzuk és zsírjára pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és üvegesre pirítjuk.
  4. Jöhet a kolbász (valaki külön pirítja a kolbászt és a húst, én egyben szoktam csinálni), majd a darált hús. Só, bors, kicsi piros paprika és a majoránna. Ezt is készre sütjük ~ 25 perc. Amikor kész, beleforgatjuk a megfőtt rizst és jó alaposan összekeverjük.
  5. Egy jénait vagy tepsit kikenünk a zsírral, és rárétegezzük a káposzta 1/3 részét, avagy felét (a tepsi méretétől függően). Erre jöhet a rizses hús és a tejföl. Ezután ismét káposzta, hús, káposzta és a tetejére jó sok tejföl.
  6. 200 °C-os sütőben 25 percig lefedve sütjük, majd 20 percig fólia nélkül felpirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 6 141
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott savanyú káposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

726
sertészsír 1.5 ek
savanyú káposzta 1 kg
darált sertéshús 0.5 kg
rizs 1 bögre
vöröshagyma 1 közepes db
borsikafű 1 kávéskanál
majoranna 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
kolbász 15 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
tejföl 5 dl
fokhagyma 2 gerezd