r
Nosalty Logó

Rakott lecsó Civa konyhájából

NS
Rakott lecsó Civa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

  • 500 ml tejföl (Egy nagy pohár tejföl, vagy frissföl vízzel tejföl sűrűségűre hígítva.)
  • ételízesítő ízlés szerint
821
Kalória
17.2g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
67.5g
Zsír
246.4g
Víz
86.7g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Összesen 821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Összesen 4925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    246.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.1 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6348.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    4510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    440 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 4925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    222 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a lecsóhoz:

  1. A hagymát kockára vagy csíkokra vágjuk (tetszés szerint), az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kisujjnyi szeletekre vágott paprikát, paradicsomot, majd a fűszereket. Kb. fél órát rottyantjuk fedő alatt közepes lángon, ha elfövi a levét, még adunk hozzá kevés vizet.

Rizshez:

  1. A rizst az olajon fehérre pároljuk, majd hozzáadjuk a forró vizet, elkeverjük, fűszerezzük, és legkisebb lángon fedő alatt főzzük, míg felveszi az összes vizet.

Feltét:

  1. A kolbászt félkarikákra, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. A zsírja felét félretesszük a mártáshoz.

Mártás:

  1. A tejfölt vagy frissfölt összekeverjük a pirított szalonna és kolbász zsírjával.
  2. Egy kisebb, kb. 5 cm magas tepsit olajjal kikenünk. A megfőtt rizst az aljára rétegezzük. Erre jön a pirított kolbász és szalonna, egyenletesen elosztva, a zsírjából is juttatunk a rizsre. Erre halmozzuk a lecsót, szintén egyenletesen elosztva, majd rácsorgatjuk a mártást, hogy mindenhol elfedje. Ételízesítővel és őrölt fekete borssal meg lehet szórni a tetejét, majd 20-30 percre közepesre melegített sütőbe dugjuk, amíg el nem kezd pirulni a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: kb. 30*20*5

Untam már a hagyományos lecsóformákat, így gondoltam, kikísérletezek valamit a saját szánk íze szerint, hamar elfogyott, és isteni lett!

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...