Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rakott krumpli

Almás rakott krumpli
Almás rakott krumpli
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rakott krumpli rajongóknak kis újítás. Gyümölcsös pikáns ízkombináció.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és almát meghámozzuk. A krumplit vékony szeletekre és a hagymát karikákra vágjuk. Az almát pedig félbe, magházát eltávolítjuk és felszeljük.
  2. A tejet a tejszínnel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Egy nagyobb hőálló tálat kivajazunk, és egy sor krumplival kibéleljük, majd rá az almát, utána a hagymát. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az alapanyagok. Ezután ráöntjük a tejes szószt, és a tetejére kis vajdarabkákat szórunk.
  3. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 133
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns rakott krumpli, almás krumplis egytálétel, rakott burgonya almával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

445
burgonya 1 kg
alma 1 kg
lila hagyma 4 közepes db
főzőtejszín 4 dl
tej 4 dl
vaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint