r
Nosalty Logó

Rakott kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Rakott kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2268 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4536 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 288 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6045.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    3917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    672 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 2268 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.1 g

Zsír

  • Összesen
    346.8 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12090.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    7835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 4536 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt, tojást, tejet egy tálba készítjük, fűszerezzük és elkeverjük.
  2. A kolbászt és a szalonnát vágjuk kockára. A sajtot reszeljük le.
  3. Kivajazott mélyebb tepsibe rakjuk a tejfölbe mártott kenyeret, de csak az egyik oldalát mártsuk be, és azzal felfelé helyezzük bele, erre szórjuk a kockára vágott kolbászt, szalámit vagy virslit. Szórjuk meg reszelt sajttal, és a másik kenyérrel ugyanezt elvégezzük, de itt mindkét oldalát mártsuk meg. Helyezzük a tepsibe, a maradékkal vonjuk be a tetejét, és szórjuk meg a kockára vágott szalonnával.
  4. Előmelegített sütőben szép aranybarnára, jó ropogósra sütjük.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, de ezt csak ráolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 18145
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 23.

Ajánló

Valójában azzal készítjük, amink van a hűtőben, ízlés szerint.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott kenyér
helena26 458 recept

Amikor öregebb kenyér marad vagy bundás kenyeret készítek, vagy pedig így készítem el. Mindig azzal készítem, ami éppen a hűtőben lapul. Bármilyen maradékkal elkészíthető.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek