r
Nosalty Logó

Az én gyerekkori melegszendvicsem

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ilda
Az én gyerekkori melegszendvicsem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4217 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2194.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 703 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.5 g

Zsír

  • Összesen
    276.2 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13164.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2563 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    8294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 4217 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertés párizsit, a sajtot apró kockákra vágjuk (Kb. 5x5 mm). Egy nagyobb tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük az összetevőket.
  2. Ezután a 2 gerezd fokhagymát beletesszük, fokhagymanyomóval végezzük ezt. Ezután megszórjuk a sóval, borssal, mivel mindenkinek más az ízlése, ezért ezt ízlés szerint - kostólással mindenki eldönti, hogy mennyi a neki megfelelő mennyiség. Újra összekeverjük az anyagokat. Ezzel elkészült a melegszendvics keverék. A szelet kenyereket megkenjük és sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  3. Ez szintén olyan folyamat, hogy van aki szereti, ha megsül a teteje, van aki csak addig, hogy a sajt éppen megolvadjon...., tehát a sütési időtől el lehet térni. A megsült szendvicseket csemege pirosarany pöttyökkel díszítjük. Ez szintén sós, tehát ezt be lehet kalkulálni az alap só mennyiségbe. A pirosarany helyett természetesen más díszítő/ízesítő elemet is lehet használni. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5897
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 02.

Ajánló

Ezt a szendvicset vendégeknek, vagy csak úgy vacsorára is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a szendvicset gyerekkoromban egy üdülés alatt anyukám készítette el, akkor még sajt nélkül. A szintén ott nyaraló német üdülőtársakat is megkínáltuk, nagyon ízlett nekik is. Amennyiben nem fogy el az összes keverék, hűtőben tárolható, és később is felhasználható friss szendvics készítéséhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek