r
Nosalty Logó

Hagyományos rakott kel Gabystól

Gabys
Hagyományos rakott kel Gabystól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A káposztához

A rizshez

A rétegzéshez

975
Kalória
34g
Fehérje
67.2g
Szénhidrát
65.9g
Zsír
1244.5g
Víz
235.3g
Koleszterin
14.2g
Élelmi rost
15.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A káposztához

A rizshez

A rétegzéshez

Összesen 975 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A káposztához

A rizshez

A rétegzéshez

Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A káposztához

A rizshez

A rétegzéshez

Összesen 64 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 975 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    395.7 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12213.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    2068 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1002 mg
  • Foszfor
    3271 mg
  • Nátrium
    5526 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

Víz

  • Összesen
    7467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2581 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    768 mg
  • D vitamin:
    601 micro
  • K vitamin:
    1669 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2658 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1256 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    15673 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3135 micro
Összesen 5854 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a vízellepje.
  2. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, ízlés szerint megsózzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a darált húst, és közepes lángon, míg morzsáira szétesik, kevergetvefőzzük. Ha megpuhult, ízlés szerint borsozzuk. Félretesszük.
  5. A zacskós rizst az előírásoknak megfelelően puhára főzzük, ha megfőtt, lecsepegtetjük, és belekeverjük a darált húsba. (Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítünk.)
  6. Amikor a kelkáposzta megfőtt, (torzsa résznél egy villával ellenőrizzük) leöntjük a levét, kicsit hagyjuk hűlni. Addig a 2 pohár tejfölt 2 tojással, kevés sóval kikeverjük.
  7. A kelkáposzta felét szétosztjuk a tepsiben. Rátesszük a darált húsos keveréket. A tejföl kicsivel több mint felét eloszlatjuk rajta.
  8. Rátesszük a kelkáposzta másik felét, a maradék tejfölt elsimítjuk a tetején.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a tejföl összeáll, illetve aranysárga lesz a tetején foltokban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon szeretjük. Kicsit bonyolultnak tűnik, de nem az. Viszonylag gyorsan elkészíthető, mert míg fő a kelkáposzta, - kb. 30-40 perc - addig a többi hozzávaló is készen van. A tepsibe belepakolni pedig már gyorsan megy. Kiadós és finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek