Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kel kolozsvárival

Rakott kel kolozsvárival
Rakott kel kolozsvárival
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is egyik kedvenc ételem volt a rakott kel. Édesanyám is mindig így készítette. Most csak annyit csavartam rajta, hogy beletettem a hűtőben talált kolozsvárit, és megszórtam az egészet sajttal. Így az egész kicsit pikánsabb lett.

hozzávalók / 6 adag

A sütőforma előkészítéséhez

A rakott kelhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát leveleire szedjük, és ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük.
  2. A hozzávalókat felaprítjuk. A hagymákat és a szalonnát apró kockára, a paradicsomot és a paprikát valamivel nagyobb darabokra. A rizst kifőzzük.
  3. A zsíron megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a hagymákat, és azokat is megpirítjuk. Ha már üveges rátesszük a hús, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, fűszerezzük, és pár perc alatt készre főzzük a pörköltünket.
  4. Ha kész, összekeverjük a kifőtt rizzsel.
  5. A tepsit vékonyan kikenjük zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára terítjük a káposzta levelek felét. Elterítjük benne a rizses ragut, majd befedjük a maradék levéllel.
  6. A tejfölt egy kevéske tejjel krémesre keverjük (így könnyebben és szebben eloszlik), és eloszlatjuk a káposztán.
  7. Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25x5 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 661
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott kel pörkölt alapból, paradicsomos rakott kelkáposzta, paprikás kel rakottan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

755
napraforgó olaj 2 teáskanál
zsemlemorzsa 1 ek
kelkáposzta 1 közepes fej
darált marhahús 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
kolozsvári szalonna 15 dkg
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
paprika 1 db
rizs 250 g
tejföl 450 g
tej 1 ek
sajt 10 dkg