Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémesen puha rakott kel

Krémesen puha rakott kel
Krémesen puha rakott kel
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes rakott kelt készíthetünk paprika és paradicsom hozzáadásával is, viszont néhány dologra figyelnünk kell. A két zöldség krémessé teszi az ételt, de ne tegyünk bele túl sokat, ne essen szét a szeletelésnél. Pároljuk meg alaposan őket, ne maradjanak nagyobb darabok az ételben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát bontsuk leveleire, alaposan mossuk le folyóvíz alatt, majd tegyük őket forrásban lévő, sós vízbe, és főzzük körülbelül 10 percig. Ügyeljünk arra, hogy átfőjön, de túl sokáig se főzzük, maradjanak egyben a levelek.
  2. A rizst az olívaolaj felén forrósítsuk át, öntsük fel a vele megegyező mennyiségű vízzel, sózzuk, és főzzük meg.
  3. A maradék olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, tegyük hozzá az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, és pároljuk 8-10 percig. Adjuk hozzá a darált húst, süssük zsírjára, sózzuk, borsozzuk.
  4. A tejfölt keverjük ki a tejjel és a tojássárgájával. A rizst forgassuk össze a darált hússal.
  5. Egy tepsit vajazzunk ki, a kelkáposzta felével béleljük ki. Érdemes a sötétzöld leveleket a tetejére hagyni, ha a legjobbat szeretnénk kihozni az ételből. A rizses húst öntsük az alapra, majd kanalazzuk rá a tejföl kétharmadát. Fedjük be a félretett, sötétebb káposztalevelekkel, és kenjük meg a maradék tejföllel.
  6. Előmelegített sütőben süssük készre 45 perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 13 672
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
110 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rakott kel, rakott kelkáposzta, krémes rakott kel, szaftos rakott kel, krémes rakott kelkáposzta, szaftos rakott kelkáposzta, tejfölös rakott kel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1068
kelkáposzta 1 közepes db
darált sertéshús 500 g
rizs 350 g
olívaolaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
tejföl 5 dl
tej 0.5 dl
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 350 g