Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kelkáposzta 5. - konzerv darálthúsos

Rakott kelkáposzta 5. - konzerv darálthúsos
Rakott kelkáposzta 5. - konzerv darálthúsos
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a család egyik kedvence.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, a vastag ereket kivágjuk.
  2. Enyhén sós vízbe pár perc alatt megpároljuk.
  3. A rizst olajon előpirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű forró sós vízzel felengedjük.
  4. A konzerv darált húst egy nagyobb tálba villával kissé összetörjük, hozzáadjuk a 2 egész tojást, a megfőtt rizst, 1pohár tejfölt, ha kell kicsi sót, jól kikeverjük.
  5. Egy közepes méretű tepsit enyhén beolajozunk, a káposztalevelekkel kibéleljük, rátesszük a húsos tölteléket, a maradék levelekkel befedjük, tetejét tejfölözzük. Előmelegített sütőbe addig sütjük, míg a tejfölnek kis színe lesz.
  6. Hagyjuk kicsit hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Józsáné Reni

Mióta szakács: 2010.09.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rakott kell konzerv húsból, olcsó rakott kel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Fri, 2013-11-29 17:40

Szia Reni!
Tegnap elkészítettem a recepted alapján az ételt,kedvenc ugyan nem lett belőle,de azért finom! A húsmasszához kevertem törött borsot is,mert nekem hiányzott a fűszerezés.

345
kelkáposzta 1 kis fej
darált sertéshús 50 dkg
tejföl 350 g
rizs 240 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek