Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös rakott karfiol

Baconös rakott karfiol
Baconös rakott karfiol
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a rakott zöldségeket. Darált hússal is isteniek, de aki a baromfi húst részesíti előnyben a konyhájában, annak a darált hús téma nem is olyan egyszerű egy kisvárosban. Tehát jön a kisegítő megoldás, az áldott jó baconszalonna, ami ugyan nem baromfiból van, de nálunk mindenki szereti. Azt mindenütt lehet kapni, gyorsan elkészíthető, s nem utolsósorban nagyon finom ízt ad az én hőn szeretett rakott ételeimnek.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat kettévágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük.
  2. Az alaposan megmosott rizst sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. Az olajon elkezdjük sütni a kisebb darabokra vágott bacont. Amikor már kicsit kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és együtt pirítjuk.
  4. Ha a bacon megpirult, és a hagyma is megüvegesedett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Levesszük a tűzről. Össszekeverjük a karfiollal.
  5. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és megszórunk zsemlemorzsával.
  6. Beleterítjük a baconös karfiol felét, egyenletesen rászórjuk a főtt rizst, majd rátesszük a maradék karfiolt.
  7. A tejfölt folyósra keverjük a tojással, és a karfiolra öntjük. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
  8. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 155 905
elküldve: 92
receptkönyvben: 2 489
elkészítve: 157/189
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott karfiol baconszalonnával, csőben sült karfiol, karfiolrakottas baconnel

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kis Eprecske
Kis Eprecske Wed, 2017-01-18 15:59

Kedves Fahéj!
Brokkoli is mehet/illik bele szerinted?
...És krumpli a rizs helyett?
Köszönöm!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2017-01-19 20:28

Kedves Eprecske!
Brokkoli mindenképp jó! Van is olyan receptem fent. A krumplival más ízvilág lesz, de szerintem ki kell próbálni, nem lehet rossz.
Üdv: Fahéj

firstlady
firstlady Wed, 2016-01-13 10:52

Nagyon jó recept!
Tegnap reggel olvastam, és már küldtem is a férjem karfiolért. :) Ez volt az ebéd.
Annyit változtattam rajta, hogy egy kicsivel több sajtos-tejfölös-tojásos trutyit kevertem, és meglocsoltam vele a rizst is, mert attól féltem, natúr mivoltában íztelen lesz a finom, fűszeres rétegek között.
Biztosan gyakori fogás lesz nálunk, nekem sokkal jobban ízlett, mint a darált húsos, amit általában készíteni szoktam. Köszönöm szépen, kedves Fahéj!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2016-01-13 18:31

Igazán nincs mit! Örülök, hogy nálatok is bevált a receptem. :)
Üdv: Fahéj

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Sat, 2015-11-28 14:13

Kedves Fahéj!
Mi sem annyira szeretjük a karfiolt, inkább csak levesben vagy rántva esszük, de örülök, hogy ráakadtam a receptre és ki is próbáltam, mert tényleg nagyon finom lett. Felvettem a rendszeresen készítendők közé!
Üdv, Adrienn

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-11-29 16:29

Kedves Adrienn!
Örülök, hogy bekerült a receptjeid közé. Brokkoliból is készíthetsz hasonlót, az is nagyon finom.Üdv: Fahéj

bodorpmonornet.hu
bodorpmonornet.hu Tue, 2014-05-20 19:26

Kedves fahéj.
Ha tűzálló jénaiba van téve a karfiol és a hozzávalók, akkor miért kell a tepsi? És ha kell a tepsi mit kell beletenni? Át kell tenni a jénaiból az egész mindensége? Elnézést, kezdő vagyok, így nem értem a tűzálló jénai és a tepsi összefüggését.
üdvözlettel Pál.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2014-05-20 21:42

Kedves Pál!
Nem kell a tepsi! Vagy tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, nem kell mindkettő. A receptben én sem írtam sehova a tepsit. A "Tepsi mérete" kifejezés csak amiatt van ott minden receptnél (központilag), hogy nagyjából tudni lehessen, hogy ez az étel kb. mekkora tepsibe, tűzálló tálba, jénaiba, stb. való adag.
Üdv: Fahéj

Anyamano
Anyamano Tue, 2013-10-29 14:03

Kedves Fajéj!
Hogy én ezt a receptet miért nem reggel láttam?? Óh, pedig még bacon szalonna is volt itthon! Most lett kész a hagyományos, hús nélküli rakott karfiol, de ha hamarabb megnézem a receptedet, tuti ilyet csinálok! Na, majd legközelebb! :) Recept mentve! :)

nkrisztee
nkrisztee Tue, 2012-12-18 21:03

Kedves Fahéj!
Isteni finom, nagyon passzolnak az ízek. Párommal megettünk egy tepsivel, igaz nem egyszerre :)

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Sun, 2012-10-14 10:33

Kedves Fahéj!
A te recepted alapján a mai ebéd már ott pirul a sütőben, igaz, bacon helyett házi kolbásszal, de szigorúan füstölt sajttal- az illata isteni, szerintem nagyon jót eszünk majd belőle. Köszönöm az "ihletet"! Üdv:Eszter

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-10-14 10:55

Kedves Eszter!
Jó étvágyat hozzá! :)
Ha hiszed, ha nem, ma én is ezt készítem, csak baconnel.
Üdv: Fahéj

szka86
szka / szka86 Fri, 2012-09-07 18:32

Kedves Fahéj! Megláttam ezt a receptet, és muszáj volt elkészítenem. Ami meglepő, mert nem szeretem a karfiolt. Mégis megcsináltam, és jelentem, olyannyira szuper lett, hogy megszerettette velem még ezt a zöldséget is :) Ezer hála és köszönet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-09-07 19:02

Óóóó! :)) Micsoda szuper dolgok ezek! Hogy megszeretted a karfiolt? Olyan jó ezt hallani, hiszen olyan finom, én mindig is szerettem. Örülök most. :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2012-07-28 08:56

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.07.27. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-07-27 16:07

Kedves Piroska!
Köszönöm a dicséretet. :) Ha a fiad szereti a füstölt sajtot, akkor ajánlatom, hogy a karfiolhoz keverj nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtot. Nem fogja elrontani. De anélkül is finom.
Jó sütés-főzést kívánok hétvégére: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-07-27 15:35

Kedves Fahéj!
Egyetértek a "Kategóriák"-ban szereplő jelzővel, valóban szép kép és biztosan finom is. Bacon nélkül elkészítésre vár a vegás fiamnak. Köszi a receptet. Üdvözlettel: Piroska

670
karfiol 1 közepes db
rizs 0.5 bögre
bacon 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 175 g
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
1 kávéskanál
edami sajt 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor