r
Nosalty Logó

Baconös rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Baconös rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 657 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1973 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 657 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5992.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    3849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2759 micro
Összesen 1973 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat kettévágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük.
  2. Az alaposan megmosott rizst sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. Az olajon elkezdjük sütni a kisebb darabokra vágott bacont. Amikor már kicsit kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és együtt pirítjuk.
  4. Ha a bacon megpirult, és a hagyma is megüvegesedett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Levesszük a tűzről. Össszekeverjük a karfiollal.
  5. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és megszórunk zsemlemorzsával.
  6. Beleterítjük a baconös karfiol felét, egyenletesen rászórjuk a főtt rizst, majd rátesszük a maradék karfiolt.
  7. A tejfölt folyósra keverjük a tojással, és a karfiolra öntjük. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
  8. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 177554
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretem a rakott zöldségeket. Darált hússal is isteniek, de aki a baromfi húst részesíti előnyben a konyhájában, annak a darált hús téma nem is olyan egyszerű egy kisvárosban. Tehát jön a kisegítő megoldás, az áldott jó baconszalonna, ami ugyan nem baromfiból van, de nálunk mindenki szereti. Azt mindenütt lehet kapni, gyorsan elkészíthető, s nem utolsósorban nagyon finom ízt ad az én hőn szeretett rakott ételeimnek.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Fahéj! Egyetértek a "Kategóriák"-ban szerepl? jelz?vel, valóban szép kép és biztosan finom is. Bacon nélkül elkészítésre vár a vegás fiamnak. Köszi a receptet. Üdvözlettel: Piroska

Fahéj

Kedves Piroska! Köszönöm a dicséretet. :) Ha a fiad szereti a füstölt sajtot, akkor ajánlatom, hogy a karfiolhoz keverj nagylyukú reszel?n lereszelt füstölt sajtot. Nem fogja elrontani. De anélkül is finom. Jó sütés-f?zést kívánok hétvégére: Fahéj

Éva-Anyóca

Fahéj! Köszönöm, fantasztikus látvány, finomság, köszönöm Neked.:-))

Fahéj

Igazán nincs mit. :) Szép vasárnapot! Fahéj

szka

Kedves Fahéj! Megláttam ezt a receptet, és muszáj volt elkészítenem. Ami meglep?, mert nem szeretem a karfiolt. Mégis megcsináltam, és jelentem, olyannyira szuper lett, hogy megszerettette velem még ezt a zöldséget is :) Ezer hála és köszönet!

Fahéj

Óóóó! :)) Micsoda szuper dolgok ezek! Hogy megszeretted a karfiolt? Olyan jó ezt hallani, hiszen olyan finom, én mindig is szerettem. Örülök most. :)

Bató Edit

Hát ez tényleg TUTI!

Fahéj

Én jobban szeretem, mint a másikat! ;))

Kiseszti

Kedves Fahéj! A te recepted alapján a mai ebéd már ott pirul a süt?ben, igaz, bacon helyett házi kolbásszal, de szigorúan füstölt sajttal- az illata isteni, szerintem nagyon jót eszünk majd bel?le. Köszönöm az "ihletet"! Üdv:Eszter

Fahéj

Kedves Eszter! Jó étvágyat hozzá! :) Ha hiszed, ha nem, ma én is ezt készítem, csak baconnel. Üdv: Fahéj

nkrisztee

Kedves Fahéj! Isteni finom, nagyon passzolnak az ízek. Párommal megettünk egy tepsivel, igaz nem egyszerre :)

Fahéj

Váljék kedves egészségetekre! :) Üdv: Fahéj

Anyamano

Kedves Fajéj! Hogy én ezt a receptet miért nem reggel láttam?? Óh, pedig még bacon szalonna is volt itthon! Most lett kész a hagyományos, hús nélküli rakott karfiol, de ha hamarabb megnézem a receptedet, tuti ilyet csinálok! Na, majd legközelebb! :) Recept mentve! :)

Fahéj

Remélem, nem fogsz csalódni benne. :) Üdv: Fahéj

bodorpmonornet.hu

Kedves fahéj. Ha t?zálló jénaiba van téve a karfiol és a hozzávalók, akkor miért kell a tepsi? És ha kell a tepsi mit kell beletenni? Át kell tenni a jénaiból az egész mindensége? Elnézést, kezd? vagyok, így nem értem a t?zálló jénai és a tepsi összefüggését. üdvözlettel Pál.

Fahéj

Kedves Pál! Nem kell a tepsi! Vagy t?zálló tálba vagy tepsibe tesszük, nem kell mindkett?. A receptben én sem írtam sehova a tepsit. A "Tepsi mérete" kifejezés csak amiatt van ott minden receptnél (központilag), hogy nagyjából tudni lehessen, hogy ez az étel kb. mekkora tepsibe, t?zálló tálba, jénaiba, stb. való adag. Üdv: Fahéj

hofeherke23

Köszönöm a receptet,nagyon finom lett :)

Sheilagold

Köszönöm a receptet. Nagyon finom lett és az edami nagyon jól megdobja az ízét. :)

Fahéj

Örülök, hogy ízlett! :)

Adriennke26

Kedves Fahéj! Mi sem annyira szeretjük a karfiolt, inkább csak levesben vagy rántva esszük, de örülök, hogy ráakadtam a receptre és ki is próbáltam, mert tényleg nagyon finom lett. Felvettem a rendszeresen készítend?k közé! Üdv, Adrienn

Fahéj

Kedves Adrienn! Örülök, hogy bekerült a receptjeid közé. Brokkoliból is készíthetsz hasonlót, az is nagyon finom.Üdv: Fahéj

firstlady

Nagyon jó recept! Tegnap reggel olvastam, és már küldtem is a férjem karfiolért. :) Ez volt az ebéd. Annyit változtattam rajta, hogy egy kicsivel több sajtos-tejfölös-tojásos trutyit kevertem, és meglocsoltam vele a rizst is, mert attól féltem, natúr mivoltában íztelen lesz a finom, f?szeres rétegek között. Biztosan gyakori fogás lesz nálunk, nekem sokkal jobban ízlett, mint a darált húsos, amit általában készíteni szoktam. Köszönöm szépen, kedves Fahéj!

Fahéj

Igazán nincs mit! Örülök, hogy nálatok is bevált a receptem. :) Üdv: Fahéj

Kis Eprecske

Kedves Fahéj! Brokkoli is mehet/illik bele szerinted? ...És krumpli a rizs helyett? Köszönöm!

Fahéj

Kedves Eprecske! Brokkoli mindenképp jó! Van is olyan receptem fent. A krumplival más ízvilág lesz, de szerintem ki kell próbálni, nem lehet rossz. Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek