Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol ahogy kulcsarpisti készíti

Rakott karfiol ahogy kulcsarpisti készíti
Rakott karfiol ahogy kulcsarpisti készíti
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom nemrég megjegyezte, hogy régen evett már rakott karfiolt, és éppen volt otthon két darab, padlizsán meg a kertben roskadásig. Elérkezettnek láttam az időt egy kis átértelmezésnek. Az eredmény? Mindenki kétszer szedett.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészület:

  1. A padlizsánokat sütőben vagy grillen jól megsütjük. Nem baj, ha kicsit megég a héja. Vizes konyharuha alatt pihentetjük. Megtisztítjuk, majd aprítjuk.
  2. Sós vízben a karfiolt előpároljuk.
  3. Közben feltesszük a rizst, melyet először zsiradékon opálosítunk, majd kétszeres mennyiségű sós, hagymás, fokhagymás forró vízzel vagy húslével felöntünk.
  4. Utána a paradicsomot forró vízbe dobjuk, és héját leszedjük, majd apró kockára vágjuk.

Elkészítés:

  1. A hagymát összevágjuk, zsiradékon (olaj vagy sertészsír) dinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát, s tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, majd fűszerezzük, készre sütjük.

  2. A padlizsánból jóízű krémet keverünk, és hozzáadjuk a paradicsomot (majonézt, mustárt nem használunk).

  3.  Összekeverjük a tölteléket: a rizst a paradicsomos padlizsánkrémmel és a darált hússal.

  4. A karfiolokat rózsáira szedjük, vagy szeletekre vágjuk (ki hogy szereti), és kivajazott tepsi aljára rétegezzük. Rászedjük a töltelékünket, és befedjük karfiollal, amit sajtos, sós, borsos tejföllel zárunk le. Tetejét reszelt sajttal szórjuk.
  5. 200 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, míg a teteje el nem kezd pirulni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 712
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kulcsarpisti

Mióta szakács: 2012.07.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Rakott karfiol újratöltve, rakott karfiol padlizsánnal, padlizsánkrémes rakott karfiol, rakott karfiol padlizsánosan, paradicsomos padlizsánkrémmel és darált hússal rakott karfiol

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

907
karfiol 2 nagy db
darált sertéshús 1.5 kg
rizs 1 bögre
paradicsom 5 nagy db
padlizsán 5 db
tejföl 800 g
trappista sajt 40 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 4 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl