r
Nosalty Logó

Rakott karfiol ahogy kulcsarpisti készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kulcsarpisti
Rakott karfiol ahogy kulcsarpisti készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 9115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    487 g

Zsír

  • Összesen
    606.8 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16676.3 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    442 mg
  • Kálcium
    4338 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1090 mg
  • Foszfor
    6830 mg
  • Nátrium
    3877 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    5668.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2724 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    683 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1739 micro
  • Kolin:
    1912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2295 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4632 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 9115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészület:
  2. A padlizsánokat sütőben vagy grillen jól megsütjük. Nem baj, ha kicsit megég a héja. Vizes konyharuha alatt pihentetjük.Megtisztítjuk, majd aprítjuk.
  3. Sós vízben a karfiolt előpároljuk.
  4. Közben feltesszük a rizst, melyet először zsiradékon opálosítunk, majd kétszeres mennyiségű sós, hagymás, fokhagymás forró vízzel vagy húslével felöntünk.
  5. Utána a paradicsomot forró vízbe dobjuk, és héját leszedjük, majd apró kockára vágjuk.
  6. Elkészítés:
  7. A hagymát összevágjuk,zsiradékon (olaj vagy sertészsír) dinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát, s tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, majd fűszerezzük, készre sütjük.
  8. A padlizsánból jóízű krémet keverünk, és hozzáadjuk a paradicsomot (majonézt, mustárt nem használunk).
  9. Összekeverjük a tölteléket: arizsta paradicsomos padlizsánkrémmel és a darált hússal.
  10. A karfiolokat rózsáira szedjük, vagy szeletekre vágjuk (ki hogy szereti), és kivajazott tepsi aljára rétegezzük. Rászedjük a töltelékünket, és befedjük karfiollal, amit sajtos, sós, borsos tejföllel zárunk le.Tetejét reszelt sajttal szórjuk.
  11. 200 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, míg a teteje el nem kezd pirulni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7231
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kulcsarpisti 7 recept

A lányom nemrég megjegyezte, hogy régen evett már rakott karfiolt, és éppen volt otthon két darab, padlizsán meg a kertben roskadásig. Elérkezettnek láttam az időt egy kis átértelmezésnek. Az eredmény? Mindenki kétszer szedett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?