r
Nosalty Logó

Rakott karfiol ahogy kulcsarpisti készíti

kulcsarpisti
Rakott karfiol ahogy kulcsarpisti készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

911
Kalória
48.7g
Fehérje
46g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
566.8g
Víz
190.9g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
15.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 9115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 911 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    487 g

Zsír

  • Összesen
    606.8 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16676.3 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    442 mg
  • Kálcium
    4338 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1090 mg
  • Foszfor
    6830 mg
  • Nátrium
    3877 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    459.7 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

Víz

  • Összesen
    5668.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2724 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    683 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1739 micro
  • Kolin:
    1912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2295 micro
  • α-karotin
    909 micro
  • β-karotin
    4632 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 9115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. Előkészület:
  2. A padlizsánokat sütőben vagy grillen jól megsütjük. Nem baj, ha kicsit megég a héja. Vizes konyharuha alatt pihentetjük.Megtisztítjuk, majd aprítjuk.
  3. Sós vízben a karfiolt előpároljuk.
  4. Közben feltesszük a rizst, melyet először zsiradékon opálosítunk, majd kétszeres mennyiségű sós, hagymás, fokhagymás forró vízzel vagy húslével felöntünk.
  5. Utána a paradicsomot forró vízbe dobjuk, és héját leszedjük, majd apró kockára vágjuk.
  6. Elkészítés:
  7. A hagymát összevágjuk,zsiradékon (olaj vagy sertészsír) dinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát, s tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, majd fűszerezzük, készre sütjük.
  8. A padlizsánból jóízű krémet keverünk, és hozzáadjuk a paradicsomot (majonézt, mustárt nem használunk).
  9. Összekeverjük a tölteléket: arizsta paradicsomos padlizsánkrémmel és a darált hússal.
  10. A karfiolokat rózsáira szedjük, vagy szeletekre vágjuk (ki hogy szereti), és kivajazott tepsi aljára rétegezzük. Rászedjük a töltelékünket, és befedjük karfiollal, amit sajtos, sós, borsos tejföllel zárunk le.Tetejét reszelt sajttal szórjuk.
  11. 200 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, míg a teteje el nem kezd pirulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

A lányom nemrég megjegyezte, hogy régen evett már rakott karfiolt, és éppen volt otthon két darab, padlizsán meg a kertben roskadásig. Elérkezettnek láttam az időt egy kis átértelmezésnek. Az eredmény? Mindenki kétszer szedett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...