r
Nosalty Logó

Rakott karfiol ahogy Eryy készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott karfiol ahogy Eryy készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 411 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4579 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 1639 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt apró rózsákra szedjük, megmossuk, majd sós vízbe főni tesszük (nem túl puhára).
  2. A tepsi aljára pici olajat öntünk, beletesszük a karfiolt, sózzuk, borsozzuk, és az kockára vágott préselt sonkát rászórjuk. Óvatosan összekeverjük.
  3. A tojásokat (egybe) felverjük, és a tejföllel összekeverjük (ezt is megsózzuk egy picit), majd a karfiolra öntjük.
  4. A tetejére a sajtot ráreszeljük, majd az előre felmelegített sütőbe sülni tesszük. Addig sütjük, ameddig szép barnás színe lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 40x26x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8988
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept nemcsak a családi kedvencek közé tartozik, hanem a hagyományos karfiolnál, amit panírozunk, majd olajban megsütünk, sokkal egészségesebb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!