Nosalty Logó

Rakott káposzta erdélyi módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Rakott káposzta erdélyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakottashoz

A díszítéshez

Összesen 766 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakottashoz

A díszítéshez

Összesen 3064 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakottashoz

A díszítéshez

Összesen 122 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 766 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10496.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    7379 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1905.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1411 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3446 micro
Összesen 3064 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

A rakottashoz

A díszítéshez

Elkészítés

A rakottashoz

  1. Kevés zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel. Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, ételízesítővel. Erre az alapra tesszük a darált húst, amit puhára párolunk.
  2. A rizst sós vízben megfőzzük.
  3. Amikor a hús megpuhult, összekeverjük a rizzsel, majd ízesítjük majorannával, borsikafűvel. A tölteléknek szaftosnak kell lennie.
  4. A savanyú káposztát forró vízben 10 percig előfőzzük, hogy puhább legyen, és kicsit veszítsen a savanyúságából. Nem kell tartani attól, hogy elveszti az ízét. Leszűrjük.
  5. Egy nagyobb tűzálló tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A káposzta felét beletesszük, megszórjuk kevés majorannával és borsikafűvel, majd erre helyezzük a húsos-rizses tölteléket. Beborítjuk a maradék káposztával.
  6. A tetejét gazdagon meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk pirospaprikával és kevés zsemlemorzsával. 40-50 percig sütjük 180 fokon.
  7. Ha megsült, paradicsommal, erőspaprikával és petrezselyemzölddel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 24709
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Miss Sweetly 97 recept

Ez a recept Benke Laci bácsitól származik. Keresgéltem, hogy milyen recept alapján készítsem el ezt az ételt, és egyik könyvemben megtaláltam ezt a variációt. A családnak ízlett, a nagy tepsi étel pillanatok alatt elfogyott.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon guszta.:-)

Miss Sweetly

Köszönöm szépen Éva-Anyóca! :)

Törölt felhasználó

Nagyon egyszer? recept,és nagyon finom!Nálunk nagyon nagy sikere volt!! Köszönöm hogy megosztottad ezt a remek receptet!

Miss Sweetly

Nagyon szívesen! Örülök, hogy nagy sikere volt!! Köszönöm a visszajelzést! Üdvözlettel: Miss Sweetly

Törölt felhasználó

Nem kell a káposztát el?f?zni, elég, ha langyos vízben kimosod. Mondjuk, én fejeskáposztából készítem, az nem annyira sós.

atesz80

Köszönöm a receptet! Elképeszt?en finom lett.:-D

Hozzávalók

A rakottashoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek