Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott káposzta erdélyi módra

Rakott káposzta erdélyi módra
Rakott káposzta erdélyi módra
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Benke Laci bácsitól származik. Keresgéltem, hogy milyen recept alapján készítsem el ezt az ételt, és egyik könyvemben megtaláltam ezt a variációt. A családnak ízlett, a nagy tepsi étel pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

A rakottashoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel. Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, ételízesítővel. Erre az alapra tesszük a darált húst, amit puhára párolunk.
  2. A rizst sós vízben megfőzzük.
  3. Amikor a hús megpuhult, összekeverjük a rizzsel, majd ízesítjük majorannával, borsikafűvel. A tölteléknek szaftosnak kell lennie.
  4. A savanyú káposztát forró vízben 10 percig előfőzzük, hogy puhább legyen, és kicsit veszítsen a savanyúságából. Nem kell tartani attól, hogy elveszti az ízét. Leszűrjük.
  5. Egy nagyobb tűzálló tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A káposzta felét beletesszük, megszórjuk kevés majorannával és borsikafűvel, majd erre helyezzük a húsos-rizses tölteléket. Beborítjuk a maradék káposztával.
  6. A tetejét gazdagon meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk pirospaprikával és kevés zsemlemorzsával. 40-50 percig sütjük 180 fokon.
  7. Ha megsült, paradicsommal, erőspaprikával és petrezselyemzölddel díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 557
elküldve: 5
receptkönyvben: 171
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott savanyú káposzta, darált húsos rakott káposzta, tejfölös rakott káposzta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Józsika76
Fakanalas / Józsika76 Sun, 2013-06-02 17:46

Nem kell a káposztát előfőzni, elég, ha langyos vízben kimosod. Mondjuk, én fejeskáposztából készítem, az nem annyira sós.

Napsugárka
Napsugárka / Napsugárka Fri, 2013-03-29 13:38

Nagyon egyszerű recept,és nagyon finom!Nálunk nagyon nagy sikere volt!! Köszönöm hogy megosztottad ezt a remek receptet!

759
savanyú káposzta 1 kg
darált sertéshús 30 dkg
rizs 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 5 dl
zsemlemorzsa 5 dkg
borsikafű 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
petrezselyem 4 szál
hegyes erős paprika 1 közepes db
paradicsom 2 db