r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Rákóczi túrós Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habrácshoz

Összesen 663 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habrácshoz

Összesen 3969 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habrácshoz

Összesen 244 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 663 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6486.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 3969 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habrácshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ha eleget pihent, kinyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és rózsaszínűre sütjük.
  3. Amíg a tészta sül, a túrót összekeverjük a cukorral (vagy édesítővel), a 3 tojássárgájával, a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet, a mazsolát és végül a 3 tojás keményre vert habját.
  4. A halványra sült tésztát kivesszük a sütőből, elterítjük rajta a zsemlemorzsát, majd pár kanál baracklevárral megkenjük. A lekvárra borítjuk a túrókrémet, és visszatoljuk sülni a sütőbe.
  5. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a végén hozzáadjuk a porcukrot. Habzsákba, vagy tortadíszítő kinyomóba töltjük.
  6. Ha a túrókrém a süti tetején rezgősre sült, újból kivesszük a tepsit, és a tojáshabból rácsot rajzolunk rá, majd egy rövid időre újra visszatesszük, amíg a tojáshab egy kis színt kap.
  7. A sütés végeztével, ha kihűlt, a rácsok közé még baracklekvárt pettyezünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 37890
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rákóczi túrós Tomatotree konyhájából
Tomatotree 261 recept

Minden túróst szeretünk, és az omlós tészta is népszerű. Többszöri sütés után ki akartam próbálni cukormentesen, ezért a tésztába és a túróba xilitet raktam, de a tojáshabba való porcukrot nem mertem édesítőszerrel helyettesíteni. Nem tudom, az hogyan viselkedett volna, de így az összes cukortartalom a tojáshabban van. A tészta mennyiségét is sokadik kísérletre csökkentettem le, mert szerintem egy fél kiló túró pont ennyi tésztával jó. Nekünk legalábbis. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elkészítettem a süteményt, igaz, némi változtatással, mert muszáj. Nem eszem fehér lisztet, így a tésztát graham-liszttel készítettem, nagyon jól sikerült, valamint a baracklekvárjaim közül egyik sem volt cukormentes, így szeder-málna lekvárt kentem a tésztára. A tojáshabot pedig xukorral vertem fel, teljesen jó lett :) Köszönöm a receptet, ez volt egyébként életem els? házi Rákóczija, mert eddig csak cukrászdában ettem :) Másnapra lett az igazi :)

Tomatotree

Éljen a kreativitás! :) Örülök, hogy "testreszabtad" és f?leg, hogy ízlett! :)

gabident

Másodszor készítettem,csak annyi változtatással, hogy kétszeres adagot sütöttem.Köszönet a receptért, fenséges finomság, ami mindig nagy sikert arat:)))

Tomatotree

Nagyon szívesen, mindig öröm ilyen visszajelzést olvasni! :)

BackerMan

Heló! Ez a recept sok sebb?l vérzik. 1: A tésztát nem lehetett összeállítani a leírt menyiségb?l. Vagy ha folyósnak kell lennie mint a borsóf?zeléknek akkor írd le, de akkor nem lehet nyújtani!? ????????? Adtam még hozzá lisztet és így valami lett. 2: El? sütöttem a tésztát és összesült. Most akkora, hogy 1-1 cm távolság van a tészta és a tepsi széle között. Pedig még direkt peremet is csináltam neki. Most a túrós massza szét terült a tepsiben. 3: Rezg?s legyen a túró? Már eleve rezget amikor beraktam a süt?be. Most akkor meddig süssem? Percet kérek! Ezt szerettem volna húsvétra sütni. De már bezártak a boltok, és orrdit a gyerek, hogy sütit akar enni. Igazán jó kis húsvét lett!

Tomatotree

Köszönöm az epés hozzászólásodat, ami után kedvem sincs találgatni, hogy miért nem sikerült a süti. Ha az arányokat megnézed, ez egy omlós tészta recept, amit ha el?h?tesz, ki lehet nyújtani. Láttál már túrót sütve? Na, pont úgy kell rezegni ennek is, ami nem ugyanaz, ahogyan a nyers túró folyik. 30 percet írtam oda sütésnek, ami összesen értend?, ha már sütöttél linzert, akkor tudhatod, hogy 10-12 perc alatt elkészül. Ezt le lehet vonni a 30-ból, nem? Pontos percet nem tudok mondani, mert talán már arról is hallottál, hogy süt? és süt? között is van különbség. És ha az enyémben 40 percig kell sütni, a tiedben meg 20-ig, akkor odaégeted??? Vagy akkor azért kapom a savat?? (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha egy új recepttel akarok debütálni ünnepen, vagy vendégeknek, akkor nem akkor próbálom ki el?ször....) (És ha még dög is akarnék lenni, akkor azt is ideírnám, hogy a gyerek vendégem egy sütire, mert én nem selejtet sütöttem...)

Törölt felhasználó

Kedves Tomatotree!! Isteni ez a recept:) Tökéletes süti lett bel?le:) Én már többször is elkészítettem és még fogom, az is biztos:) Az els? hsz érdekes..még itt is kötekednek az emberek, hihetetlen. Lényeg a lényeg, nincs ezzel a recepttel semmi baj:)

Tomatotree

Kedves Fatime33! Örülök, hogy Neked is bejön ez a recept! :) Az el?z? hsz-hoz: elhiszem, hogy dühös volt az írója, és erre én is paprikásan reagáltam, pedig nem szokásom, de nem látom értelmét itt egymásra fröcsögni. Velem is megesik, hogy valami nem sikerül els?re, de nem rántok klaviatúrát és nem köpködök a másikra. Szép estét! Gigi

Törölt felhasználó

A recept tényleg fenséges, bár valóban én is testre szabtam, mert 75 deka túróból készítettem és a többi hozzávalót is ennek megfelel?en tettem bele. Köszönet a receptért!

Törölt felhasználó

Kedves Tomatotree! Fantasztikus a süti, nagyon finom lett. Sokszor fogom még készíteni. Érthetetlen számomra, hogy az "Sz-es" névre hallgató kommentáló,hogy veszi a bátorságot így kifejezni magát... Komolyan mondom, hogy én elszégyelltem magam a hozzászólás olvasása közben.. Felháborító, hogy egyes emberek így nyilatkoznak meg. A lényeg, hogy a süti isteni és köszönet a receptért!!

Tomatotree

Nagyon örülök, Birigianya és nagyon szívesen! :) Nem kell tör?dni vele, mindig vannak kötözköd?k, rá se ránts, süss-f?zz tovább rendületlenül! :D

jessmor

Ma sütöttem meg, nagyon jó lett. Nagyszer? recept, köszönöm! :-)

Törölt felhasználó

Ma én is megsütöttem, nagyon jó lett. Köszi a receptet !

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habrácshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek