r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Tomatotree konyhájából

Tomatotree
Rákóczi túrós Tomatotree konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habrácshoz

663
Kalória
23.4g
Fehérje
79.7g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
133.6g
Víz
175.3g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
48.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habrácshoz

Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habrácshoz

Összesen 3969 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habrácshoz

Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6486.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    478 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    801.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 3969 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ha eleget pihent, kinyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és rózsaszínűre sütjük.
  3. Amíg a tészta sül, a túrót összekeverjük a cukorral (vagy édesítővel), a 3 tojássárgájával, a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet, a mazsolát és végül a 3 tojás keményre vert habját.
  4. A halványra sült tésztát kivesszük a sütőből, elterítjük rajta a zsemlemorzsát, majd pár kanál baracklevárral megkenjük. A lekvárra borítjuk a túrókrémet, és visszatoljuk sülni a sütőbe.
  5. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a végén hozzáadjuk a porcukrot. Habzsákba, vagy tortadíszítő kinyomóba töltjük.
  6. Ha a túrókrém a süti tetején rezgősre sült, újból kivesszük a tepsit, és a tojáshabból rácsot rajzolunk rá, majd egy rövid időre újra visszatesszük, amíg a tojáshab egy kis színt kap.
  7. A sütés végeztével, ha kihűlt, a rácsok közé még baracklekvárt pettyezünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x32

Minden túróst szeretünk, és az omlós tészta is népszerű. Többszöri sütés után ki akartam próbálni cukormentesen, ezért a tésztába és a túróba xilitet raktam, de a tojáshabba való porcukrot nem mertem édesítőszerrel helyettesíteni. Nem tudom, az hogyan viselkedett volna, de így az összes cukortartalom a tojáshabban van. A tészta mennyiségét is sokadik kísérletre csökkentettem le, mert szerintem egy fél kiló túró pont ennyi tésztával jó. Nekünk legalábbis. :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...