Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós Katharosz konyhájából

Rákóczi túrós Katharosz konyhájából
Rákóczi túrós Katharosz konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a túrós sütemények a család kedvencei közé tartoznak, ezt is jó néhányszor elkészítettem már, csak ajánlani tudom az elkészítését!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet összeforgatjuk a cukorral, sütőporral, majd összemorzsoljuk a hideg vajkockákkal.
  2. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, majd gyors mozdulattal összegyúrjuk, és 30 percre hidegre tesszük.

Töltelék

  1. A túrót simára dolgozzuk egy botmixerrel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, a vanília kivonatot és a reszel citromhéjat, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  2. Egy tepsit vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk, majd beletesszük a kinyújtott tésztát, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. Ezután kivesszük a sütőből, megszórjuk a zsemlemorzsával, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatesszük a sütőbe és újabb 25 perc sütés következik.
  4. Amíg sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan adagolva hozzáadjuk a cukrot, és azzal is tovább verjük, majd egy csillagcsöves habzsákba töltjük.
  5. Ezután a sütőből kivett süteményt berácsozzuk, visszatesszük sülni további 15 percre, de csak addig, míg a hab színesedni kezd!
  6. Ha kész kivesszük a sütőből, a rácsközöket simára kevert lekvárral díszítjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Sütés menete elektromos sütőben: Tészta: 180 fok alsó-felső sütés 10 perc, a legalsó sínben. Túróval együtt sütés: 180 fok 25 perc, egy sínnel feljebb. Habráccsal együtt sütés: 150 fok, 15 perc, alulról a második sín. Ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!!!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x24 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 70
össznézettség: 8 168
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
465 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós rácsos lekvárral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1317
finomliszt 24 dkg
vaj 12 dkg
cukor 6 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 1 dl
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tehéntúró 75 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
zsemlemorzsa 1 ek
tojásfehérje 3 db
porcukor 15 dkg
sárgabaracklekvár 15 dkg