r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Katharosz konyhájából

Katharosz
Rákóczi túrós Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1319
Kalória
46.2g
Fehérje
174.6g
Szénhidrát
47.9g
Zsír
234.1g
Víz
268.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
117.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2715.7 g
  • Cink
    489 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    377 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    234.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10862.8 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1833 mg
  • Vas
    1509 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    3424 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    698.2 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    936.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 5271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet összeforgatjuk a cukorral, sütőporral, majd összemorzsoljuk a hideg vajkockákkal.
  2. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, majd gyors mozdulattal összegyúrjuk, és 30 percre hidegre tesszük.

Töltelék

  1. A túrót simára dolgozzuk egy botmixerrel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, a vanília kivonatot és a reszel citromhéjat, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  2. Egy tepsit vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk, majd beletesszük a kinyújtott tésztát, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. Ezután kivesszük a sütőből, megszórjuk a zsemlemorzsával, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatesszük a sütőbe és újabb 25 perc sütés következik.
  4. Amíg sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan adagolva hozzáadjuk a cukrot, és azzal is tovább verjük, majd egy csillagcsöves habzsákba töltjük.
  5. Ezután a sütőből kivett süteményt berácsozzuk, visszatesszük sülni további 15 percre, de csak addig, míg a hab színesedni kezd!
  6. Ha kész kivesszük a sütőből, a rácsközöket simára kevert lekvárral díszítjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Sütés menete elektromos sütőben: Tészta: 180 fok alsó-felső sütés 10 perc, a legalsó sínben. Túróval együtt sütés: 180 fok 25 perc, egy sínnel feljebb. Habráccsal együtt sütés: 150 fok, 15 perc, alulról a második sín. Ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x24

Nálunk a túrós sütemények a család kedvencei közé tartoznak, ezt is jó néhányszor elkészítettem már, csak ajánlani tudom az elkészítését!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek