r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós mini piteformában

Akire
Rákóczi túrós mini piteformában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

A töltelékhez

A habcsókhoz (meringue-hez)

483
Kalória
17.1g
Fehérje
61.4g
Szénhidrát
18.7g
Zsír
73.5g
Víz
117.2g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
42.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

A töltelékhez

A habcsókhoz (meringue-hez)

Összesen 483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

A töltelékhez

A habcsókhoz (meringue-hez)

Összesen 5800 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

A töltelékhez

A habcsókhoz (meringue-hez)

Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.4 g
  • Cink
    174 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    134 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8729.2 g
  • Cink
    2085 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    1607 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    2341 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    81 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    736.6 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    881.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    201 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    962 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 5800 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cink
    97 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

Hozzávalók (1 darab 24 cm-es piteformához vagy 12 darab mini piteformához):

  1. A pitetésztához a lisztet elkeverjük a mandulaliszttel, a sóval, a porcukorral, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat. Elmorzsoljuk, végül a tojást is hozzáütjük. A tésztából gombócot formázunk, és folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez

  1. Közbel elkészítjük a tölteléket. Ehhez a túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a csipet sót, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, valamint a vaníliát.
  2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük!
  3. A pitetésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, majd kibéleljük a piteformákat. A tésztát villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
  4. A kisült pitét/pitéket megkenjük sárgabaracklekvárral, rásimítjuk a túrótölteléket, majd visszatesszük a sütőbe további 15 percre. Ha 24 cm-es piteformával dolgozunk, ez az idő kicsivel meghosszabbodik.
  5. A pitéket kivesszük a sütőből, és a tojáshab elkészítéséig hűlni hagyjuk.

A habcsókhoz (meringue-hez)

  1. A fehérjehabhoz a kristálycukorból és a vízből szirupot főzünk, 120°C-ig melegítjük. Eközben a fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Amikor a szirup elkészült, vékony sugárban a habunkhoz csorgatjuk, közben a habverővel fogyamatosan keverjük. Addig folytatjuk a habverést, amíg a habunk ki nem hűl, és szép fényes lesz.
  2. Habzsákba töltjük, és a pitét ízlés szerint kidekoráljuk. Ha az egész pitét be szeretnénk fedni tojáshabbal, akkor a túróréteget kenjük meg előtte baracklekvárral. Ha csak körben, egy-két sort akarunk díszíteni, akkor majd a sütőből kivett és kihűtött pite közepére tegyük a baracklekvárt, ahogy az én képeimen is látszik.
  3. 120°C-ra előmelegített sütőben 15 percig szárítjuk a meringue-et. A kész tart-ok tetején lévő habot zsebsárkánnyal karamellizáljuk. (Ha nincs karamellizáló pisztolyunk ez a lépés el is maradhat).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek