r
Nosalty Logó

Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával

Angie
Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A körethez

418
Kalória
15.7g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
24g
Zsír
457.4g
Víz
192.5g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
13.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A körethez

Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A körethez

Összesen 1671 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A körethez

Összesen 69 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    457.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3551.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1393 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1829.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    3641 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2638 micro
Összesen 1671 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    325 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, majd a húsát bevagdaljuk. Felforrósítjuk az olaj felét, kis lángon 5-6 perc alatt megsütjük a padlizsánokat vágott felükkel lefelé. Ezután a húsát kikanalazzuk, kb. fél centis peremet hagyjunk a padlizsánoknak. A kivájt húst apróra vagdaljuk.
  2. A rákot megmossuk és hagyjuk kiengedni.
  3. A hagymát és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk.
  4. A maradék olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsomot, beleszórjuk a lisztet, sóval és borssal ízesítjük, majd 3 ek. vízzel meglocsoljuk. Lassú tűzön 5 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt és a rákot. Még 2-3 percig főzzük, és ezzel kész is a ragu.
  5. A padlizsánhéjakat megtöltjük a rákos raguval, megszórjuk sajttal, majd alufóliával letakarva betesszük az előmelegített sütőbe 20 percre. Utána levesszük a fóliát és még 5 percig pirítjuk.
  6. A körethez a krumplit és a gombát megtisztítjuk és felaprítjuk. A krumplit sós vízben megfőzzük.
  7. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a gombát, sóval, pirospaprikával ízesítjük, és egy kis vizet hozzáadva 20 percig pároljuk. Ha elkészült, lehűtjük, majd turmixoljuk.
  8. A megfőtt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Nyomózsák segítségével kis halmokat nyomunk egy tepsibe, és 15-20 perc alatt készre sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A receptet a Kiskegyed konyhája illetve a Fanni konyha legújabb számában találtam, egy ott meghirdetett verseny győztes receptje:). Én a magam részéről még nem kötöttem barátságot a vízi állatokkal, így készült darált húsos verzió is, de aki kóstolta a rákosat, finomnak találta. Kétségkívül izgalmasabbnak hangzik a garnélával, mint egy snassz darált hússal. Az eredeti recept szerint a köretbe nem kell bors, de mivel én bors-fanatikus vagyok, így nem tudtam kihagyni ebből sem, szerintem nem ártott neki. Még szerettem volna mozzarella golyókat is csempészni a padlizsánok tetejére, de olyan sok lett a ragu, hogy egyszerűen már nem fért rá sehogysem...Majd legközelebb.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek