r
Nosalty Logó

Részeges csirke parmezánnal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Részeges csirke parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    170 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 2090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szeretnénk húzzuk le a bőrét. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg bőségesen, majd hagyjuk pihenni.
  2. Egy tálba vegyítsük össze a bort, az olajat és a sajtot.
  3. A csirkecombokat tegyük egy sütőtálba, majd borítsuk be a boros keverékkel. Ezután pakoljuk meg a hagyma és fokhagyma szeletekkel. Reszeljünk a tetejükre még egy kis parmezánt, majd irány a sütő.
  4. 200 fokos előmelegített sütőbe süssük őket ropogósra kb. 60 perc alatt. Az idő függ a combok nagyságától, ezért ne lepődjünk meg, ha tovább kell a sütőben hagyni őket.
  5. Az elkészült csirkecombokat tálaljuk sült répával és karfiolpürével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2232
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 09.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Részeges csirke parmezánnal
Kristyán Fanni 89 recept

A farsang ünnepi időszaka a szórakozásról szól, ami jobbnál jobb ételekkel és italokkal biztosít minket arról, hogy szükségünk lesz utána a böjtölésre. Épp ezért ajánlott még most borral meglocsolni a sült csirkénket, hiszen olyan mennyei aromát kölcsönöz neki, amire a fűszerek egyedül nem képesek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk