Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagba burkolt csirkemell

Szezámmagba burkolt csirkemell
Szezámmagba burkolt csirkemell
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen láttam ezt a receptet valahol, és most kipróbáltam, mert a szezámmagos dolgokat is szeretjük. A pác előre elkészítésével nagyon gyorsan elkészíthető puha, szaftos husi a végeredmény. Ha egy gyors, kevés munkával járó fogás kell, ez nagyon megfelel.:)
Lehet, hogy nem jól emlékszem a receptre, de nálunk nagy sikert aratott ez a verzió is.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A férfiaknak ne csak salátát adjunk mellé! :)


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket előző este bepácoljuk a fokhagymás tejbe.
  2. Másnap kivesszük a tejből, leitatjuk róla a nedvességet, és fűszerezzük sóval, borssal, és megszórjuk ételízesítővel (esetleg fokhagyma granulátummal).
  3. A kétféle szezámmagot összekeverjük, és beleforgatjuk a melleket.
  4. A vajat felhevítjük egy vastagaljú serpenyőben, és oldalanként 4-5 percig sütjük.
  5. Leálítjuk a tüzet alatta, és lefedve, hagyjuk még 10 percet pihenni.
  6. Felszeletelve tálaljuk salátával vagy bármilyen körettel.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 175
elküldve: 0
receptkönyvben: 157
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szezámmagos csirkemell, fokhagymás tejben pácolt csirkemell szezámmagos bundában

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-17 21:22

Kedves Geleva!
Várom a pöttyöket:-))
Igen, szerencsére a kertben is esett, és a kinti földünkön is,...nagyon jól jött:-))
Azt nem részletezem, mennyire rossz, az időingadozás, mert az finoman kifejezve is :pocsék!!:-((
Ha hideg jön azért rossz, ha meleg jön, azért ,ha lehűlt és fúj a szél, azért, remélem, feltornázza magát az idő, és kellemes tavasz jön:-)) Eső, hűlés nélkül is jöhetett volna:-))
Szép napot holnapra!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-16 21:28

Kedves Geleva!

A recept fantasztikus.:-)))
Köszi a pöttyöket:-))
Az időjárás, most megint pocsék volt tegnap is, és egész éjszakát és délelőttöt végig esett, az a szép, csendes, de alapos, áztató eső volt, igaz le is hűlt a levegő, és az is igaz, a földnek, a magoknak, palántáknak kellett, de megviseli az embert:-((
De jön a meleg vissza, remélhetőleg mielőbb:-))
Jó éjt!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-05-17 13:51

Kedves Éva-Anyóca!
:-))) szivi! Még sok-sok pöttyöt küldök Nektek, remélhetőleg.:-)))
Persze, a földeknek nagyon jól tud jönni egy kis áztató eső. De miért kell így lehűlni a levegőnek és ilyen csúnya, szeles időnek is lennie??? Úgy megviseli az ember szervezetét ez a nagy hőingadozás, és a sok front egymás után.:-(((
Várjuk, nagyon a jó időt!!!!
Puszi, Éva

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-05-09 20:30

Szia Évikém!
Ezt a csirkemellet meg fogom sütni. Hasonló bundával sütöttem nemrég halat, csak én szezámmag és lenmag keverékébe forgattam. Ízléses, szép a tálalás, mint mindig! :)))
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-05-16 15:12

Editkém! Nagyon köszönöm.
A hal is nagggyyyon jó ötlet! Ezt én is kifogom próbálni, a lenmagot is szeretem!:-)))
Mégiscsak tiszteletbeli szakács vagy Te nálunk, ilyen klassz ötletekkel!!!!:-)))
Puszi, Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-08 08:57

Kedves Geleva!

Csoda pöttyökön, még csodásabb étel, az a tálalás, fantasztikus:-)))
Az étel, elkészítendő, nagyon szeretjük a csirkét, ezért elmentettem.:-)))
Bár itt egész éjjel és most is jó ,alapos áztató esőnk van, nem ,napsütés egy deka se, és nem is lesz pár napon belül, ezt ígérik, :-((( , ennek ellenére, csodás napot kívánok Neked!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-05-16 15:07

:-))) Éva-Anyóca!
Köszönöm, nagyon aranyos vagy! Látod, küldtem Neked szezámmag pöttyöket is.:-)))
Szerintem és a család szerint is finom, különlegesebb elkészítése a csirkehusinak.:-)
Tudom, hogy már nem is aktuális, de az időről ne is beszéljünk!:-((( Siralmas!!!!
Kellemes délutánt!
Éva

237
csirkemell filé 3 db
szezámmag 4 ek
szezámmag 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
tej 2 dl
vaj 2 ek