r
Nosalty Logó

Szezámmagba burkolt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Szezámmagba burkolt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1459 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 244 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1813 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1459 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket előző este bepácoljuk a fokhagymás tejbe.
  2. Másnap kivesszük a tejből, leitatjuk róla a nedvességet, és fűszerezzük sóval, borssal, és megszórjuk ételízesítővel (esetleg fokhagyma granulátummal).
  3. A kétféle szezámmagot összekeverjük, és beleforgatjuk a melleket.
  4. A vajat felhevítjük egy vastagaljú serpenyőben, és oldalanként 4-5 percig sütjük.
  5. Leálítjuk a tüzet alatta, és lefedve, hagyjuk még 10 percet pihenni.
  6. Felszeletelve tálaljuk salátával vagy bármilyen körettel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6245
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 08.

Ajánló

A férfiaknak ne csak salátát adjunk mellé! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régen láttam ezt a receptet valahol, és most kipróbáltam, mert a szezámmagos dolgokat is szeretjük. A pác előre elkészítésével nagyon gyorsan elkészíthető puha, szaftos husi a végeredmény. Ha egy gyors, kevés munkával járó fogás kell, ez nagyon megfelel.:) Lehet, hogy nem jól emlékszem a receptre, de nálunk nagy sikert aratott ez a verzió is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.