r
Nosalty Logó

Szezámmagba burkolt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Szezámmagba burkolt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1459 kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 244 kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1813 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1459 kcal
  • 22% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket előző este bepácoljuk a fokhagymás tejbe.
  2. Másnap kivesszük a tejből, leitatjuk róla a nedvességet, és fűszerezzük sóval, borssal, és megszórjuk ételízesítővel (esetleg fokhagyma granulátummal).
  3. A kétféle szezámmagot összekeverjük, és beleforgatjuk a melleket.
  4. A vajat felhevítjük egy vastagaljú serpenyőben, és oldalanként 4-5 percig sütjük.
  5. Leálítjuk a tüzet alatta, és lefedve, hagyjuk még 10 percet pihenni.
  6. Felszeletelve tálaljuk salátával vagy bármilyen körettel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6365
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 08.

Ajánló

A férfiaknak ne csak salátát adjunk mellé! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen láttam ezt a receptet valahol, és most kipróbáltam, mert a szezámmagos dolgokat is szeretjük. A pác előre elkészítésével nagyon gyorsan elkészíthető puha, szaftos husi a végeredmény. Ha egy gyors, kevés munkával járó fogás kell, ez nagyon megfelel.:) Lehet, hogy nem jól emlékszem a receptre, de nálunk nagy sikert aratott ez a verzió is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...