r
Nosalty Logó

Ragacsos almás csiga

La fée de cuisine
Ragacsos almás csiga
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

930
Kalória
14.4g
Fehérje
154.9g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
135.4g
Víz
64g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
75.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

Összesen 930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

Összesen 3711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

Összesen 203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7359.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1760 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    3619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    619.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    541.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 3711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy edénybe kimérjük a lisztet, a sót és a sütőport. Összekeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat. Lassan adagoljuk hozzá a tejet -figyelni kell arra, hogy ne adjunk hozzá túl sok folyadékot, mert akkor a tészta ragadni fog.
  2. Amikor a tészta nagyjából összeállt, egy meglisztezett deszkára tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát a hűtőbe helyezzük egy kicsit pihenni.

A töltelékhez:

  1. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az almákat lemossuk és lereszeljük, hozzáadjuk a barna cukrot és a fűszereket. Kézzel jól összeforgatjuk.
  2. A tésztát a meglisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát. Fentről lefelé haladva, amilyen szorosan csak tudjuk, összetekerjük, majd egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
  3. A tepsit sütőpapírral béleljük, és ebbe helyezzük bele a tekercseket.

Az öntethez:

  1. A vizet és a barna cukrot lassú tűzön elkezdjük melegíteni, amikor a cukor felolvad, kb. 5 percig melegítjük még, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Ebből az öntetből kanalazunk minden almás csiga tetejére, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz:

  1. A barna cukrot és a lisztet összekeverjük majd adunk hozzá egy kis tejet, és lassú tűzön állandó keverés mellett forralni kezdjük.
  2. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadjuk a vajat, a maradék tejet és a vanília aromát. Amikor forrni kezd, akkor levesszük a tűzről, és az almás csigák tetejére kanalazzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy újabb Trónok harca ihletésű recept. Amikor az első kötetben ahhoz a részhez értem, hogy Jon az almás süteményből és véres hurkából álló reggelijét ette, egyből eszembe jutott ez a sütemény. Úgy gondolom, ez az almás finomság egy tipikus északi desszert is lehetne.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek