r
Nosalty Logó

Ragacsos almás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Ragacsos almás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

Összesen 930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

Összesen 3711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

Összesen 203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 930 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7359.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1760 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    3619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 3711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy edénybe kimérjük a lisztet, a sót és a sütőport. Összekeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat. Lassan adagoljuk hozzá a tejet -figyelni kell arra, hogy ne adjunk hozzá túl sok folyadékot, mert akkor a tészta ragadni fog.
  2. Amikor a tészta nagyjából összeállt, egy meglisztezett deszkára tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát a hűtőbe helyezzük egy kicsit pihenni.

A töltelékhez:

  1. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az almákat lemossuk és lereszeljük, hozzáadjuk a barna cukrot és a fűszereket. Kézzel jól összeforgatjuk.
  2. A tésztát a meglisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát. Fentről lefelé haladva, amilyen szorosan csak tudjuk, összetekerjük, majd egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
  3. A tepsit sütőpapírral béleljük, és ebbe helyezzük bele a tekercseket.

Az öntethez:

  1. A vizet és a barna cukrot lassú tűzön elkezdjük melegíteni, amikor a cukor felolvad, kb. 5 percig melegítjük még, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Ebből az öntetből kanalazunk minden almás csiga tetejére, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz:

  1. A barna cukrot és a lisztet összekeverjük majd adunk hozzá egy kis tejet, és lassú tűzön állandó keverés mellett forralni kezdjük.
  2. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadjuk a vajat, a maradék tejet és a vanília aromát. Amikor forrni kezd, akkor levesszük a tűzről, és az almás csigák tetejére kanalazzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1412
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Egy újabb Trónok harca ihletésű recept. Amikor az első kötetben ahhoz a részhez értem, hogy Jon az almás süteményből és véres hurkából álló reggelijét ette, egyből eszembe jutott ez a sütemény. Úgy gondolom, ez az almás finomság egy tipikus északi desszert is lehetne.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek