Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragacsos almás csiga

Ragacsos almás csiga
Ragacsos almás csiga
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb Trónok harca ihletésű recept. Amikor az első kötetben ahhoz a részhez értem, hogy Jon az almás süteményből és véres hurkából álló reggelijét ette, egyből eszembe jutott ez a sütemény. Úgy gondolom, ez az almás finomság egy tipikus északi desszert is lehetne.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Az öntethez:

A mázhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. Egy edénybe kimérjük a lisztet, a sót és a sütőport. Összekeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat. Lassan adagoljuk hozzá a tejet -figyelni kell arra, hogy ne adjunk hozzá túl sok folyadékot, mert akkor a tészta ragadni fog.
  2. Amikor a tészta nagyjából összeállt, egy meglisztezett deszkára tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát a hűtőbe helyezzük egy kicsit pihenni.

A töltelékhez:

  1. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az almákat lemossuk és lereszeljük, hozzáadjuk a barna cukrot és a fűszereket. Kézzel jól összeforgatjuk.
  2. A tésztát a meglisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát. Fentről lefelé haladva, amilyen szorosan csak tudjuk, összetekerjük, majd egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
  3. A tepsit sütőpapírral béleljük, és ebbe helyezzük bele a tekercseket.

Az öntethez:

  1. A vizet és a barna cukrot lassú tűzön elkezdjük melegíteni, amikor a cukor felolvad, kb. 5 percig melegítjük még, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Ebből az öntetből kanalazunk minden almás csiga tetejére, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz:

  1. A barna cukrot és a lisztet összekeverjük majd adunk hozzá egy kis tejet, és lassú tűzön állandó keverés mellett forralni kezdjük.
  2. Amikor a cukor elolvadt, hozzáadjuk a vajat, a maradék tejet és a vanília aromát. Amikor forrni kezd, akkor levesszük a tűzről, és az almás csigák tetejére kanalazzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 284
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás tekercs, őszi csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

931
finomliszt 370 g
sütőpor 1 csomag
1 teáskanál
vaj 105 g
tej 240 ml
alma 300 g
barna cukor 50 g
fahéj 2 teáskanál
szerecsendió 2 teáskanál
víz 240 ml
barna cukor 1 ek
barna cukor 200 g
finomliszt 2 evőkanál
tej 240 ml
vaj 1 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál