Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós cseresznyés óriás csiga

Túrós cseresznyés óriás csiga
Túrós cseresznyés óriás csiga
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly bukkant fel az interneten egy nagyon gusztusos meggyes csiga receptje, ami már akkor is megfogott, de az elkészítésére kisebb módosításokkal csak most került sor. Az egy sor meggy/cseresznye némi cukorral nekem kevésnek tűnt, mint töltelék, ezért túrókrém került a cseresznyeszemek alá. 

Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük, akár csak kevés cukrot akár pudingot, túrókrémet stb. téve a gyümölcsök alá.

hozzávalók / 8 adag

tészta

töltelék

ajánlat

Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük, akár csak kevés cukrot akár pudingot, túrókrémet stb. téve a gyümölcsök alá.

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal (késes robotgépben pár másodperc).
  2. A vajas keverékhez hozzáadjuk a joghurtot, és gyors mozdulatokkal (vagy a robotgéppel) összeállítjuk a tésztát, ami meglehetősen ragadós lesz.
  3. A tésztát kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, és négy, hosszú, kb. 7cm széles csíkra vágjuk.

töltelék

  1. A túrót összekeverjük a tejföllel, vaníliás cukorral, citromhéjjal, ízlés szerint mennyiségű cukorral/édesítőszerrel, majd egy nylonzacskóba töltjük, aminek a sarkát kb. 1cm szélesen levágjuk.
  2. A túrókrémet a zacskóból egyenletesen a tésztacsíkok közepére nyomjuk, és a tetejét szorosan egymás mellett kirakjuk a kimagozott cseresznyével.
  3. A tésztacsíkok széleit összenyomjuk, hogy egy töltött hurkát kapjunk, majd a hurkákat az illesztési vonalat alulra fordítva, belülről kezdve, csigavonalban, egymás mellé illesztjük egy kapcsos tortaformában vagy kerek sütőtálban ( 24-26 cm átmérőjű).
  4. A 160 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 342
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bostina

Mióta szakács: 2012.02.12.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös túrós tekercs, óriás csiga cseresznyével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Thu, 2017-12-14 09:45

Kedves Bostina!
Segítségét kérném: egy alkalommal elkészítettem és kivéve a formából elváltak a rudak. Hol hibáztam? Esetleg a rudak jobban lisztesek voltak, mint lehetett volna? Ha pici vízzel megkenném az oldalait, akkor "összesülnének és nem válnának el? Nagyon szeretném újra megsütni még karácsony előtt és hálásan köszönöm előre is a segítségét.

Sinyi
Sinyi Sun, 2017-07-30 23:26

Ma elkészítettem ezt a finomságot és nagyon szuper lett!

Mamokam0129
Mamokam0129 Thu, 2017-12-14 09:45

KedvesSinyi!
Segítségét kérném: egy alkalommal elkészítettem és kivéve a formából elváltak a rudak. Hol hibáztam? Esetleg a rudak jobban lisztesek voltak, mint lehetett volna? Ha pici vízzel megkenném az oldalait, akkor "összesülnének és nem válnának el? Nagyon szeretném újra megsütni még karácsony előtt és hálásan köszönöm előre is a segítségét.

525
finomliszt 40 dkg
1 csipet
porcukor 5 dkg
sütőpor 12 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
teavaj 20 dkg
joghurt 230 g
cseresznye 30 dkg
tehéntúró 25 dkg
porcukor 5 dkg
tejföl 4 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag