Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes disznófülecske

Édes disznófülecske
Édes disznófülecske
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nincs időnk, és a család tagjai viszont keresik az édességet, akkor ez a recept pont tökéletes arra, hogy valami gyorsat alkossunk számukra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kinyújtjuk a leveles tésztát, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és utána a sárgabaracklekvárral is. Ízlés szerint még megszórjuk kristály- vagy barna cukorral. (Lekvár helyett lehet csak fahéjas cukorral is ízesíteni.)
  2. Megjelöljük a tészta közepét. Elkezdjük föltekerni mind a két oldalát a leveles tésztának. A rövidebbik szélén kezdjük, mert akkor nagyobb csigaformát kapunk.
  3. Amikor mind a két oldalát föltekertük, még megkenjük a rudakat olvasztott vajjal, és megszórjuk ízlés szerinti cukormennyiséggel.
  4. 15 percig betesszük a fagyasztóba. A könnyebb fölszeletelés miatt szükséges.
  5. Közben előmelegítjük sütőt 200 fokra.
  6. A 15 perc fagyasztás után 1 cm vastagra fölszeleteljük a tésztát. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kb. 15 percig sütjük.
  7. Fölolvasztjuk a csokit, és belemártogatjuk a tésztákat. A sütőpapírra visszahelyezzük, ameddig megszilárdul a csoki, majd fogyasztható.
  8. Jó étvágyat kívánok.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
140 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

leveles tekercs, bagolyszem

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2016-10-18 22:19

Saját késztésű áfonyalekvárral töltöttem. Nagyon finom volt.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2016-10-17 18:50

Sósan sokszor csinálok malacfület, sajttal, sonkával töltve,de most ki fogom próbálni édesen, lekvárral is. Köszi az ötletet. Zsuzsa.

978
leveles tészta 2 csomag
vaj 40 g
sárgabaracklekvár 100 g
cukor 60 g
tejcsokoládé 200 g