r
Nosalty Logó

Quinoa alapú húsmentes pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Quinoa alapú húsmentes pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Feltét

Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Feltét

Összesen 1242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Feltét

Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1461 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 1242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    392 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Pizzaalap

Feltét

Elkészítés

Pizzaalap

  1. A quinoat megpiríthatjuk egy kicsit olívaolajon, majd megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben. Lehet talán kevesebb víz is, jobb, ha egy kicsit összeáll a végén.
  2. Adjuk hozzá a kedvenc fűszereinket (bazsalikom, oregáno, kakukkfű, rozmaring vagy mexikói fűszerkeverék...) és sót.
  3. Amint kész hagyjuk kihűlni, jobb, ha maradékot használunk, és mondjuk állt egy éjszakát a hűtőben.
  4. A kihűlt quinoahoz adjuk hozzá a felvert és egy kicsit megsózott tojásokat, majd a zabpelyhet is, csináljunk belőle egy gombócot (eleinte még folyósabb lesz).
  5. Várjunk 20 percet, és utána egy sütőpapírral bélelt tepsire csináljunk egy nagy köralapot a masszából. A képen látható pizza fele annyi hozzávalóból készült, mint a recept. Szóval vagy egy nagy pizzát csinálunk, vagy két kisebbet. Ki mit szeret jobban, sütés után könnyen vágható lesz, nem fog szétesni.
  6. Tegyük be az előmelegített sütőbe kb. 10-15 percre, amíg egy picit a tojástól összeáll a pizzaalap. Amint kész, utána pakoljuk rá a kedvenc feltétünket, és toljuk vissza, amíg meg nem pirul minden a tetején.

Feltét

  1. Kenjük meg a pizzaalapot ketchuppal, chilipasztával vagy passzírozott, ízesített paradicsommal.
  2. Egy pici olívaolajon pirítsuk meg a besózott (vagy szójaszósszal meglocsolt), felaprított tofukockákat, és tegyük a pizzaalapra.
  3. Vágjunk karikákra egy kis padlizsánt és egy paradicsomot, és azt is tegyük a pizzára, majd bazsalikomlevelekkel és fetasajttal szórjuk meg.
  4. Végül süssük ropogósra az egészet :-) kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3545
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csináltam egy óriás adag quinoat ebédre. Persze, hogy megmaradt a fele, és gondolkodóba estem, hogy hogyan is használjam fel. Mivel pizzát kívántam, így nem volt kérdéses. A képen látható egy főre készített pizza az fele mennyiségből készült, mint a recept.

Hozzávalók

Pizzaalap

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek