Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Quiche aux Champignos

Quiche aux Champignos
Quiche aux Champignos
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb isteni recept Julia Childtól. Könnyű elkészítni, és nagyon finom.:) Be kell, hogy valljam, én nem használtam ennyi vajat, amit a recept ír, mert nem szeretnék felelslegesen plusz 10 kilót magamon, mikor így is ugyanolyan finom. A tésztát 200 g liszttel és 100 g vajjal csináltam (ha még egészségesebb szeretnél lenni, akkor lehet bele teljes kiőrlésű lisztet rakni, mondjuk fele-fele arányban), és a tetejéről is lehagytam a vajat, de így is nagyon finom lett. Pluszban nagyon apróra vágott újhagymát raktam rá díszítésként, és nagyon megdobta az ízét.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sót, a vajat és a margarint tegyük egy nagy tálba. A vajat és a margarint morzsoljuk el, hogy egészen pici darabokba legyen, szinte összeolvadjon a liszttel.
  2. Adjunk hozzá annyi jeges vizet, amennyi szükséges, és gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát. Ha kész vagyunk, csomagoljuk be, és rakjuk be egy órára a hűtőbe.
  3. A tésztát, ha kivettük a hűtőből, elő kell sütni. Nyújtsuk ki, rakjuk bele a piteformába, villával szurkáljuk picit,be, rakjunk rá alufóliát, és arra lencsét, hogy a tészta alja, ne jöjjön föl sütés közben. 180 fokon (légkeveréses) 15 percig süssük.
  4. Amíg a tésztát elősütjük, készítsük el a tölteléket. Vágjuk fel a hagymát és a gombát. A hagymát a vajon főzzük egy percig, majd rakjuk rá a gombát, sózzuk, locsoljuk meg a citromlével és annyi borral, ami az ízlésünknek megfelel. (Én fél deci vörösbort raktam hozzá, és nagyon jó lett.:)) Fedjük le, és közepesen alacsony lángon főzzük 8 percig. Majd vegyük le a fedőt, és főzzük addig, amíg a lé el nem fő, és a saját vajában kezd pirulni.
  5. Abban a 8 percben, amíg a tető allatt fő a gomba, készítsük el a tojásos krémet, amivel majd össze kell keverni a gombát.
  6. Verjük fel a tojásokat és a tejszínt, és fűszerezzük egy keverő tálban. Ha kész a gomba, keverjük bele ebbe a krémbe, és töltsük bele a pite közepébe. Szórjuk meg a sajttal, és pöttyökben rakjuk rá az egy evőkanál vajat.
  7. Rakjuk be a sütőbe, és még 20 percet süssük 180 fokon (hőlégkeveréses).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 130
elküldve: 4
receptkönyvben: 300
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás quiche, tojáskrémes gombás pite, pitefelfújt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

perec14
perec14 / perec14 Fri, 2014-01-10 23:43

Kedves Ágica! Szívesen elkészíteném a receptet, de a mértékegységekkel bajban vagyok. Tudnál segíteni abban, hogy a "csésze" pontosan mennyi lisztet, tejszínt és sajtot jelent? A másik kérdésem, hogy a habtejszínt teljesen fel kell verni, vagy csak összekeverni a felvert tojással?

agicca.92
Ágica-92 / agicca.92 Tue, 2014-02-11 12:50

Kedves perec 14, bocsánat a késői válaszért. 1 csésze= 227 g v 1/4 l. A tejszínt elég a tojásokkal felverni:)
sok sikert!:)

agicca.92
Ágica-92 / agicca.92 Wed, 2013-01-09 12:45

Örülök, hogy tetszik nektek:) A szakácskönyv nagyon jó, tényleg isteni receptek vannak benne. Nagyon sajnálom, hogy még senki nem vállalkozott arra, hogy lefordítsa magyarra és úgy adják ki, akkor azért lényegesen könnyebb lenne a dolgunk:) de ha szeretjük a a kihívásokat és a jó ételeket, akkor mindenképp megéri ebből főzni. Szerintem nagyon sokat lehet tanulni a könyvből. A film ami készült Julia Childról, az meg a kedvencem lett:)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Tue, 2013-01-08 13:11

Szuper! Én is elkezdtem tanulmányozni ezt a könyvet, nagyon tetszik a recept és a kép! Köszi!

1126
finomliszt 2 bögre
1 kávéskanál
cukor 1 csipet
vaj 180 g
margarin 4 ek
víz 0.5 dl
salottahagyma 1 db
vaj 3 ek
gomba 500 g
1 kk
citromlé 1 kk
vörösbor 0.5 dl
tojás 3 db
habtejszín 3 dl
szerecsendió 1 csipet
bors 1 csipet
sajt 5 dkg
vaj 1 ek