r
Nosalty Logó

Pórés-juhsajtos quiche leveles tésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Pórés-juhsajtos quiche leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2475 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    947 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2160 micro
Összesen 2475 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát sütőpapírral együtt belenyomkodjuk a piteformába, villával megszurkáljuk a tésztát.
  2. Sütőpapírból vágunk egy akkora darabot, ami túllóg a tál szélein, rátesszük a tésztára. A sütőpapírra öntünk kb. fél kg lencsét vagy száraz babot, előmelegített sütőben (kb 180 fokon) kb. 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a lencsével együtt, a tésztát félretesszük. (Ezt a folyamatot nevezzük „vakon sütésnek”, ezzel a módszerrel a tészta megtartja az eredetiformáját.)
  3. Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A póréhagymát, fokhagymát vékonyra szeleteljük, megfuttatjuk egy kis vajon, megöntözzük borral, hozzáadjuk a tejszínt, tejet, keményítőt, szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk.
  4. Lekapcsoljuk a tüzet alatta, és belereszeljük a juhsajtot. (Kicsit félretehetünk belőle, hogy a végén a tetejét megszórjuk vele.) Hozzákeverjük a két elkevert tojást.
  5. Az egész masszát a tésztára önjük, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot is.
  6. 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg szép aranyszínű lesz a teteje.
  7. Szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 37965
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 13.

Ajánló

Hidegen vagy langyosan, friss paradicsommal a legfinomabb. Nagykorúak száraz fehérborral leöblíthetik... :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemezek a neten fellehető számos, jobbnál-jobb quiche recepttel. Nem bírtam tovább: beszereztem a megfelelő pitetálat a napokban. Elsőre inkább a biztos utat választottam, és leveles tésztával próbálkoztam. (Nem utolsó sorban azért is, mert nagyon szeretem…). A juhsajt Dezsőtől és Edinától származik, akik Ildikó piacán megtalálhatók minden vasárnap. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki! A végeredmény annyira finom lett, hogy azon nyomban elkezdtem gondolkodni, mi is legyen a következő verzió... már van is ötletem, hamarosan előrukkolok vele. Addig is ajánlom kipróbálásra a póréhagymás változatot. Tipp: ha esetleg sikerül megmenteni egy kis darabot, érdemes megkóstolni hidegen is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?