r
Nosalty Logó

Puncsos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Puncsos fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 1212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 9692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4398.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1628.8 g
  • Cukor
    680 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1158 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1937 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1441 micro
Összesen 9692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

tészta

tálalás

Elkészítés

tészta

  1. A 2 egész tojást és a 3 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, 2 vaníliás cukorral, rummal, teával, narancs és citromlével, narancs és citrom héjával (minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie).
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, langyos tejben felfuttatott élesztőt, tejfölt, és a tojáskeveréket. Elkezdjük összekeverni, és közben hozzáadagoljuk az olvasztott vajat. Addig dagasztunk, míg finom, lágy tésztát kapunk.
  3. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percet.
  4. Majd lisztezett sodródeszkára kitesszük a tésztát, és összegyúrjuk, kisodorjuk 1 cm vastagságúra. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, a közepére mélyedést nyomkodunk.
  5. Hagyjuk még pihenni 10 percet, és mélyedéssel lefelé fordítva sütjük, fedővel letakarva. kb. 1-1,5 perc után megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.
  6. Konyhai törlőpapíron hagyjuk leitatjuk a zsírt a fánkokról, majd langyosan tálra rakjuk, megszórjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral, és lekvárral a közepére halmozzuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1589
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 23.

Ajánló

Fahéjas-szegfűszeges forralt borral, citromos-mézes teával ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puncsos fánk
Smaragd konyha 149 recept

A fánk íze előidézi a téli vásárokban kínált puncs ízét. 

Hozzávalók

tészta

tálalás

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami a női hormonrendszer legjobb barátja

A hormonok az egészség és jó közérzet szempontjából kiemelten fontosak, a nők esetében talán még inkább. Ha ez az egyensúly megborul, azt rögtön megérzi a testünk, de a lelkünk is, ezért a saját érdekünk, hogy a táplálkozásunkkal is támogassuk ezt a kényes rendszert. Nézzük, mi az az 5 étel, ami igazán jót tesz a női hormonrendszernek!

Balogh Lilla

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.