r
Nosalty Logó

Puncsos fánk

Smaragd konyha
Puncsos fánk
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

tálalás

1212
Kalória
18.1g
Fehérje
203.6g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
118.2g
Víz
193.4g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
85g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 1212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 9692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4398.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1628.8 g
  • Cukor
    680 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    945.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1158 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1937 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1441 micro
Összesen 9692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A 2 egész tojást és a 3 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, 2 vaníliás cukorral, rummal, teával, narancs és citromlével, narancs és citrom héjával (minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie).
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, langyos tejben felfuttatott élesztőt, tejfölt, és a tojáskeveréket. Elkezdjük összekeverni, és közben hozzáadagoljuk az olvasztott vajat. Addig dagasztunk, míg finom, lágy tésztát kapunk.
  3. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percet.
  4. Majd lisztezett sodródeszkára kitesszük a tésztát, és összegyúrjuk, kisodorjuk 1 cm vastagságúra. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, a közepére mélyedést nyomkodunk.
  5. Hagyjuk még pihenni 10 percet, és mélyedéssel lefelé fordítva sütjük, fedővel letakarva. kb. 1-1,5 perc után megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.
  6. Konyhai törlőpapíron hagyjuk leitatjuk a zsírt a fánkokról, majd langyosan tálra rakjuk, megszórjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral, és lekvárral a közepére halmozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

A fánk íze előidézi a téli vásárokban kínált puncs ízét. 

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...