Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Gogi Mónitól

Szalagos fánk Gogi Mónitól
Szalagos fánk Gogi Mónitól
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Déditől örökölt recept, amikor eltértem tőle, nem sikerült a fánkom, így visszatértem hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejben áztatunk 4 kockacukrot, 4 dkg élesztőt.
  2. Mély tálba öntjük a tojások sárgáját, a sót, és állandóan kevergetve 2 dl langyos tejet, 40 dkg lisztet, lassan hozzákeverjük a megkelt élesztőt. Ezt a tésztát fakanállal egészen simára dolgozzuk 20 perc alatt. A megolvasztott, de nem forró rámát öt részben hozzákeverjük. Azért nem egyszerre, mert így szebb lesz a fánk. A jól kidolgozott tésztát langyos helyre tesszük megkelni.
  3. A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és kézzel 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk. (Nem szabad sodrófával nyújtani a fánkot, mert akkor sütés közben összeesik.) Miután kiszaggatjuk letakarjuk egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük.
  4. Forró, bő olajban sütjük ki. Amikor a fánkot beletesszük az olajba lefedjük, és mikor az egyik oldala megsült megfordítjuk, és levesszük róla a fedőt. Így lesz szép szalagos.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 177
elküldve: 7
receptkönyvben: 221
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, buli receptek, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, szalagos fánk, farsangi fánk

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poirot
poirot Tue, 2012-02-21 09:20

Az elkészítés-nél, a 2. pontnál egy kicsit zavarosra sikeredett az első, hosszú mondatod, ha jól értelmezem, akkor így gondoltad, ugye ? (Nagy betűk az én beszúrásaim)
-----
Mély tálba öntjük a tojások sárgáját, a sót, és állandóan kevergetve HOZZÁADJUK A 2 dl langyos tejet, 40 dkg lisztet, ÉS UTOLJÁRA lassan hozzákeverjük a megkelt élesztőt.
-----
üdv.

Dlakam
Dlakam Mon, 2012-02-13 21:35

szépen megkelt,de mikor kiöntöttem a tálbol,összeesett...:(

Dlakam
Dlakam Mon, 2012-02-13 20:35

ez lett volna az elsö fánkom.nagyon hig lett a tészta,mit rontottam el??

kitchengourmet
kitchengourmet Thu, 2012-02-02 17:30

Szerintem a sütés során kisül belőle az alkohol tartalom és piciknek is lehet belőle aztán adni:o)

kitchengourmet
kitchengourmet Tue, 2012-01-31 22:01

Finom lett és szépen feljött, sőt szalagjai is lettek. Az olajat magába vette, talán kis rummal orvosolni lehetne ezt. Minden esetre bekerült a kedvencek közé:o) Köszi a receptet.

618
finomliszt 40 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 4 db
margarin 7 dkg
kockacukor 4 db
élesztő 4 dkg
1 csipet