r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Gogi Mónitól

NS
Szalagos fánk Gogi Mónitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

618
Kalória
16.6g
Fehérje
85g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
32.2g
Víz
217g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2472 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 618 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1921 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 2472 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl tejben áztatunk 4 kockacukrot, 4 dkg élesztőt.
  2. Mély tálba öntjük a tojások sárgáját, a sót, és állandóan kevergetve 2 dl langyos tejet, 40 dkg lisztet, lassan hozzákeverjük a megkelt élesztőt. Ezt a tésztát fakanállal egészen simára dolgozzuk 20 perc alatt. A megolvasztott, de nem forró rámát öt részben hozzákeverjük. Azért nem egyszerre, mert így szebb lesz a fánk. A jól kidolgozott tésztát langyos helyre tesszük megkelni.
  3. A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, és kézzel 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk. (Nem szabad sodrófával nyújtani a fánkot, mert akkor sütés közben összeesik.) Miután kiszaggatjuk letakarjuk egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük.
  4. Forró, bő olajban sütjük ki. Amikor a fánkot beletesszük az olajba lefedjük, és mikor az egyik oldala megsült megfordítjuk, és levesszük róla a fedőt. Így lesz szép szalagos.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p

Déditől örökölt recept, amikor eltértem tőle, nem sikerült a fánkom, így visszatértem hozzá.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...