Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös fánk Csilla konyhájából

Tejfölös fánk Csilla konyhájából
Tejfölös fánk Csilla konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a mi fánkunk nem lett szalagos, de nagyon finom a tésztája.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást és a tejfölt, és simára keverjük fakanállal.
  3. Egy órára hűtőbe tesszük. Miután kivettük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra sodorjuk, kiszaggatjuk, és még 15 percig állni hagyjuk, majd olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 530
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1109 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, tejfölös tésztájú fánk, olajban sült fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hajnimami
hajnimami Mon, 2014-02-17 13:08

Szia! Fánkot hűtőbe? Mindig úgy tudtam,hogy melegen kell tartani még a hozzávalókat is.Előre köszi a válaszodat.

1048
finomliszt 80 dkg
tojás 2 db
tej 4 dl
tejföl 4 dl
élesztő 10 dkg
2 kávéskanál
cukor 2 teáskanál